Jagas för våldtäkt på gravid

Polisen: Mannen kan vara en serieförbrytare

1 av 3 | Foto: Foto: Pontus Altin och Efterlyst
GICK TILL ATTACK I LÄGENHETEN Polisen tror att mannen kan ha attackerat fler gravida kvinnor. ”Vi befarar att han kan slå till igen”, säger utredaren Per Stevemar till TV 3:s ”Efterlyst”. Infälld polisens fantombild på mannen.
NYHETER

Den höggravida kvinnan våldtogs på hallgolvet av mannen som ringde på hennes dörr.

Polisen säger till ”Efterlyst” att det troligen rör sig om en serievåldtäktsman – som medvetet jagar gravida kvinnor.

Här är fantombilden av mannen.

Torsdagseftermiddagen den 19 november ringde det på dörren hemma hos den höggravida kvinnan i Jordbro i Stockholm. Kvinnan var ensam hemma med sitt lilla barn.

Frågade efter maken

Mannen som ringde på dörren frågade efter en person, och när kvinnan svarar att någon sådan person inte bor där frågar mannen i stället efter hennes make.

– Han är inte hemma, svarade kvinnan.

Slet av kläderna

Mannen trängde sig då in i lägenheten och knuffade omkull henne. Han slet av kvinnan kläderna och våldtog henne. Var barnet befann sig under våldtäkten minns inte kvinnan.

Nu misstänker polisen att mannen kan vara en serievåldtäktsman, som har planerat att våldta andra gravida kvinnor.

Har blivit förföljda

Tre andra anmälningar har kommit in till polisen under november, från samma område, som eventuellt kan kopplas till den grova våldtäkten. I ett av fallen förföljdes en gravid kvinna av en man.

– Han försökte prata med henne på flera olika språk. Hon berättade för mannen att hon var gift och gravid, men han gav sig inte. Hon gömde sig i en port i tio minuter men han väntade utanför och fortsatte att gå efter henne, säger Arnold Wasserman, kriminalinspektör vid polisen i Södertörn.

I inget av fallen har mannen närmat sig kvinnorna fysiskt. Förföljelserna av dem har inträffat vid 18-tiden på kvällen.

Också gravida

Två av de förföljda kvinnorna är gravida.

– Det här sättet att ringa på och söka upp och leta efter offer kan tyda på att det är en serievåldtäktsman och vi befarar att han kommer att slå till igen. Det är oerhört viktigt att vi får sådan information som gör att vi kan lösa detta, säger Per Stevemar.

– Vem angriper en gravid kvinna som har ett litet barn hemma? Det är så hänsynslöst att det måste klaras upp, säger Per Stevemar.

FAKTA

Signalementet

25-35 år.

Mörk.

Runt 180 cm lång.

Bär tandställning.

Talar svenska med brytning.

Efterlyst sänds ikväll, 21.00, TV3.