Så sopade mördaren bort bevis efter sig

”Han har arbetat rationellt”

NYHETER

ÖREBRO. Polisen är säker på sin sak:

51-åringen dödade Eva.

Men än saknas flera nyckelbevis – som mördaren lyckats röja undan.

– Det tyder på att han har arbetat rationellt, säger polisexperten Bo Wide.

Den häktade universitetschefen nekar fortfarande till mordanklagelserna, men polisens utredare har genom metodiskt arbete lyckats få fram flera bevis och omständigheter som talar för att mannen är skyldig.

Söker brottsplats

Samtidigt har mördaren lyckats sopa undan flera bevis som kan vara avgörande för utredningen: Polisen saknar fortfarande en brottsplats, styckningsverktygen och delar av Evas kvarlevor.

Före detta kriminalkommissarie Bo Wide har hela tiden varit övertygad om att mordet på Eva var oplanerat.

Han tror däremot att 51-åringen, om han är skyldig till brottet, blev än mer planerad och fokuserad i samband med styckningen och undanröjandet av bevis.

– Efter mordet har han jobbat vidare rationellt, när han har kommit på att han måste ta hand om en död kropp.

Då har det kommit: ”Jag måste göra på det och det sättet. Jag måste köpa de här och de här grejerna för att lösa det här”.

Köpte klorin

Bo Wide syftar bland annat på att 51-åringen dagen för försvinnandet besökte Örebro golfhall, samt enligt uppgifter till Aftonbladet köpte rengörningsmedlet klorin.

– Han hade kanske en golftid planerad och då hade det ju verkat konstigt i efterhand om han inte hade dykt upp. Så därför gick han dit, även fast han kanske hade styckat kvinnan strax innan.

Polisen vet inte var

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi, tror att mordet och styckningen ägt rum i en fastighet som polisen ännu inte känner till.

– Problemet är att de här två personerna har lyckats undanhålla var de har träffats.

– Det är märkligt och ganska ovanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM