De hade sex – 13 gånger

Berlusconi tros ha köpt sex av underåriga Ruby

Foto: Scanpix
Silvio Berlusconi talar med pressen.
NYHETER

Utredningen om Silvio Berlusconis misstänkta sexköp av underåriga ”Ruby” är klar.

Premiärministern sägs ha köpt sex av flickan – 13 gånger.

Foto: Scanpix
Larry Hagman tillsammans med Karima el-Mahroug och affärsmannen Richard Lugner på operan i Wien.

Både Silvio Berlusconi och Karima el-Mahroug har nekat till att de någonsin har haft sex. Men den italienske premiärministern misstänks ändå för att ha köpt sex av den prostituerade ”Ruby” när hon bara var 17 år gammal.

Separat utredning

I ett sju sidor långt dokument som nyhetsbyrån AP kommit över skriver utredarna att de misstänker att Berlusconi betalat för sex inte mindre än 13 gånger.

Dokumentet kommer från förundersökningen mot tre personer som misstänks för att ha skaffat fram prostituerade år Berlusconi. Det fallet har separerats från de åtal som väckts mot premiärministern själv.

Fick välja sexpartner

I utredningen kan man också läsa hur de tre personerna ska ha ordnat sexträffarna som premiärministern ska ha besökt. Kvällarna ska ha inletts med middag och tillhörande erotisk dans. Kvinnorna ska då varit klädda i masker och man ska ha ”vidrört varandra ömsesidigt, och blivit berörda vid intima områden av Silvio Berlusconi”.

Efter den erotiska dansen ska Berlusconi ha fått välja en eller flera sexpartners. Förutom ”Ruby” ska 32 andra kvinnor ha utnyttjats av de misstänkta för att sälja sex.

En domare ska nu besluta om de tre personerna ska ställas inför rätta eller inte.

Rättegången mot Berlusconi själv ska inledas den 6 april. Då ska han få bemöta anklagelser om bland annat sexköp, mutbrott, bedrägeri och förskingring.

FAKTA

Anklagelser mot Berlusconi

Mediaset. Silvio Berlusconi och andra chefer i etermediebolaget Mediaset anklagas för att falskeligen ha angett för höga köpesummor vid Mediasets olika förvärv av tv-rättigheter för att mörka bolagets verkliga tillgångar och slippa full beskattning. Rättegång återupptas 11 april.

Mediatrade. Ett relaterat fall. Berlusconi och hans son Pier Silvio anklagas för bedrägeri och förskingring vid köp av tv-rättigheter till överpris.

Mills-fallet. Berlusconi anklagas för att 1997 ha gett den brittiske juristen David Mills 3,5 miljoner kronor för att vittna falskt i en rättegång om affärstransaktioner. Mills har dömts för brottet, men inte Berlusconi. Fallet har tidigare lagts ned av högre rätt på grund av preskribering.

Ruby-fallet. Berlusconi anklagas för att ha betalt marockanska nattklubbsdansösen Karima El Mahroug, "Ruby", för sex 2010 när hon var 17 år, under legal ålder för prostitution. Rättegång 6 april.

Källa: TT-Reuters