Sju år för dödsskott på öppen gata

Foto: Foto: LARS HEDELIN
mördad i bilen 22-åringen träffades av flera skott. Två ska ha tagit i huvudet. Enligt uppgifter ska flera personer ha klivit ur fordonet strax innan skottlossningen började.
NYHETER

Den 22-årige mannen friades för mordet på hans bror.

Då tog 18-åringen saken i egna händer – och sköt den fyra år äldre mannen med 15 skott.

I dag dömdes 18-åringen till sju års fängelse för mord, skriver UNT.

Foto: LARS HEDELIN
letar spår  Här undersöker polisens tekniker brottsplatsen efter dådet. Enligt uppgift knackas en kula loss ur en husvägg. I samband med att den misstänkte skytten greps beslagtogs ett vapen.

Dramat ägde rum på Scheelegatan i centrala Stockholm i november förra året. I baksätet på en parkerad bil hittades 22-åringen ihjälskjuten med 15 skott.

Åklagaren: Hämnd

Strax därefter greps 18-åringen av polis i ett dramatiskt ingripande.

Enligt 18-åringen hade han skjutit 22-åringen i panik, när denne försökt dra in honom i sin bil. Åklagaren, däremot, hävdar att dödsskjutningen var en hämnd för en händelse 2008. Den äldre mannen friades då för mordet på 18-åringens storebror.

Utsågs till bödel

Enligt en uppgiftslämnare blev 18-åringen utsedd till bödel.

– Det var sagt att han skulle stanna kvar på platsen och bli gripen. Annars skulle polisen leta och leta och alla skulle få ett helvete. Eftersom han är 17 år så får han bara ungdomsvård. Han får ju inte livstid, säger en annan insatt person, har källan sagt till Aftonbladet.