Mordåtalad misstänkt för våldtäkt

NYHETER

Andreas Johansson har åtalats för mordet på en tonårsflicka. Nu har den falske modefotografen också blivit misstänkt för våldtäkt mot en annan tonåring.

Foto: Foto: PRIVAT
Johanna, 17, ströps till döds den 19 augusti förra året.

Den 37-årige mannen ska ha lurat 17-åriga Johanna från Sölvesborg att han var modefotograf. Hon hittades senare strypt till döds och dumpad i ett skogsområde utanför Växjö.

Misstänkt för våldtäkt

Nu har Andreas Johansson blivit delgiven misstanke om ett nytt brott. Det handlar om en våldtäkt mot en tonårsflicka i juli 2010.

Enligt polisen i Kronoberg har mannen nekat till anklagelserna i förhör.

– Vi har genomfört förhör med både flickan och med den misstänkte där han har delgivits vad det handlar om, säger Robert Loeffel, informationsansvarig vid Kronobergspolisen.

Polisanmälan om våldtäkten kom in till polisen nyligen och man är förtegen om utredningen.

Har fått advokat

Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson som leder förundersökningen vill inte berätta närmare om omständigheterna kring det anmälda brottet. Hon vill heller inte säga något om offret och Andreas Johansson är bekanta med varandra eller var våldtäkten ska ha skett.

Rättegången om mord pågår

37-åringen åtalades i början av mars för mordet på Johanna. Med i åtalet fanns även en punkt om brott mot griftefriden samt ett fall av våldtäkt mot barn 2007.

Rättegången inleddes för en dryg vecka sedan och förhandlingen fortsätter även nästa vecka.