Bella räddad - nu väntar behandling

Foto: KERSTIN ERIKSSON/DALADEMOKRATEN
Omplåstrad Den vanvårdade hunden har bandage på alla fyra tassarna och går med krage för att hon inte ska slita upp bandagen.
NYHETER

Hon tvångsparades, släpades efter en bil och hotades av avlivning.

Men nu har hunden Bella fått en ny chans.

Länsstyrelsen har gett klartecken för en försäljning av amstafftiken och redan under torsdagen blev Bella hämtad.

– Jag vill ge en stor eloge till berörda myndigheter i det här fallet, säger Shalini Persson som ingår i nätverket Djurens jurister. Vi har haft en kontinuerlig kontakt med polisen och länsstyrelsen och jag har inget annat än gott att säga. De har varit mycket engagerade.

Oro för hunden Bella

Flera läsare har engagerat sig i Bellas öde. Hon blev omhändertagen efter att en 25-årig man bundit fast henne vid dragkrogen på sin bil och kört i väg.

En undersökning visade att hon tvångsparats flera gånger och dessutom hade brännmärken från cigaretter. Personalen på det hunddagis som tagit hand om Bella vittnar om ett aggressivt beteende.

Men enligt Shalini Persson finns det möjligheter till behandling.

Pensionat med traumabehandling

– Hon har placerats på ett hundpensionat med erfarenhet av traumatiserade hundar, säger juristen.

På grund av trycket från media och välvillig allmänhet vill Persson i nuläget inte gå ut med vilket hundpensionat det handlar om. Klart är att många verkar vilja ta hand om Bella.

– Vi har redan intressenter men det får vänta tills allt är klart, säger Shalini Persson. Jag tror utan tvekan att vi kommer kunna hitta ett väldigt bra hem.