Svårt skadad i skidspåret

Elisabet Höglund, 66, skrek desperat på hjälp – opereras i dag

1 av 2 | Foto: Foto: CONNY SILLÉN
NYHETER

Elisabet Höglund kraschade i skidspåret och skadades svårt.

Hon skrek desperat efter hjälp.

Först efter en och en halv timme fördes honi väg med ambulans.

– Hon hade väldigt ont. Det tog lång tid, säger maken Bo Karlsson.

Tv-personligheten och Aftonbladet-krönikören Elisabet Höglund, 66, opereras i dag akut på Södersjukhuset i Stockholm.

– Hon har brutit höftleden. Egentligen skulle hon opereras under lördag eftermiddag men när läkarnatittade närmare på det såg de att hela höftleden behövde bytas ut, säger Bo Karlsson.

Elisabet Höglund åkte längdskidor vid Rudans skidanläggning i Haninge i går förmiddag. Oturen var framme och hon kraschlandade i spåret.

Skrek på hjälp

Svårt skadad, liggande i den isiga snön, skrek hon på hjälp. Men den skulle dröja.

– Hon ropade och fick hjälp av ett par personer som ringde och larmade. Men det tog en och en halv timme innan hon fick hjälp ur spåret, hon föll längst bort i spåret. Det fanns ingen pulka där så jag tror det var ambulanspersonalen som fick släpa henne på bår.

Bo Karlsson berättar att hans fru åker skidor nästan varje dag under vintersäsongen.

– Jag tror att det var i en backe och en krök som hon föll så här pass illa. Hon ringde mig från ambulansen, men redan då hade hon fått massa preparat och var lite vimmelkantig.

Morfin mot smärtan

– Det är hårt underlag nu, isigt, och när man ramlar blir det ett väldigt hårt slag. När det är vanlig snö är det ju som att ramla i bomull. Så det är i slutet av säsongen

sådant här kan hända.

Elisabet Höglund kämpade i natt mot smärtorna.

– Jag har varit upp och träffat henne på sjukhuset, men nu sover hon och har fått morfin mot smärtan. Eftersom hon inte opererats måste hon ligga helt stilla under natten. Jag hoppas de håller henne sovande, sa maken i går kväll.