Terrormedhjälpare häktad i Glasgow

NYHETER

Den 30-årige sjuksköterskestudenten i Glasgow misstänks för att ha skickat pengar till självmordsbombaren i Stockholm.

I dag häktades mannen misstänkt för terrorbrott.

Han mötte återigen rättens besked med tystnad

Mitt i julruschen på Drottninggatan i Stockholm slog självmordsbombaren Taimour Abdulwahab till. Svensk polis hittade inget som tydde på en medhjälpare vid dådet.

Men den 8 mars greps den 30-årige mannen, som ska ha ljugit om att han är kuwaitisk medborgare, i Glasgowförorten Whiteinch i Skottland. Polisen i Skottland misstänker att han har hjälpt självmordsbombaren Taimour Abdulwahab.

30-åringen, som studerar till sjuksköterska, misstänks bland annat för att ha försett 28-årige Taimour Abdulwahab med pengar. Han ska även ha öppnat konton i ett flertal banker och innehaft pengar med avsikt använda dem till terrorism, skriver TT.

När han ställdes inför Glasgow Sheriff Court förra veckan gjorde han inga uttalanden. Han mötte dagens besked om häktning med samma tystnad.

30-åringen är misstänkt för brott på åtta punkter, tre brott mot brittiska antiterrorlagen Terrorism-Act, brott mot asyllagen och bedrägeribrott.

– Borgen eftersträvades men nekades och han blir nu kvar i häktet, skriver rätten i ett pressmeddelande till Aftonbladet.