Misstänkt bomb i Kramfors

NYHETER

Ett område i centrala Kramfors har spärrats av på onsdagsmorgonen sedan ett tidningsbud hittat ett mystiskt paket på en innergård. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om en bomb.

– Vi inväntar bombtekniker som är på väg från Stockholm, säger Mikael Edström, länsvakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Det ligger flera lägenheter i anslutning till det avspärrade området men polisen har inte beslutat om att evakuera de boende.

Ingen hotbild

Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot något av de företag som har verksamhet i fastigheten.

Polisen har ännu inte evakuerat någon från intilliggande fastigheter, men de som bor i lägenheter med fönster mot innergården har uppmanats att inte vistas i dessa rum. Flera företag har verksamhet i fastigheten. De med lokaler som vetter mot innergården kommer inte att kunna disponera dessa förrän den misstänkta bomben har analyserats.

Övervakningskameror kontrolleras

Polisens bombgrupp utesluter inte att det misstänkta paketet är en bomb.

När bombgruppen anlände till Härnösand röntgades paketet och därefter lastades det med hjälp av en fjärrstyrd robot till ett säkert transportfordon. Lasten fraktas till Högbergets avfallsanläggning där polisen ska skjuta sönder den misstänkta bomben.

Strax efter klockan tolv hävdes avspärrningarna runt fastigheten i centrala Kramfors.

Det finns enligt polisen ingen som är misstänkt för brott för närvarande. Om det visar sig att paketet innehåller en bomb rubriceras brottet som försök till allmän ödeläggelse.

ARTIKELN HANDLAR OM