Uri Geller om saknaden efter Elizabeth Taylor

"Hon var en vän till hundra procent"

NYHETER

Illusionisten Uri Geller minns vännen Elizabeth Taylor med stor värme.

– När hon var någons vän så var hon det helhjärtat. Fullt ut, säger han.

Den israeliske illusionisten Uri Geller, 64, lärde känna skådespelerskan Elizabeth Taylor genom den gemensamma vännen Michael Jackson.

Sista gången han träffade henne var tillsammans med just Michael Jackson i Madison Square Garden för några år sedan.

– Men vi har hållit regelbunden kontakt sedan dess. Hon omgav sig med israeliska livvakter och ville ofta ha råd angående det från mig, säger Uri Geller.

"En sorglig dag"

Han fick dödsbudet tidigare i dag och säger att världen har förlorat en legend.

– Det är en sorglig dag. Elizabeth var en ikon inom filmen men även inom sitt välgörenhetsarbete. Som människa var hon fantastisk. Men som fenomen kommer hon, precis som sin bästa vän Michael Jackson, att fortsätta leva vidare, säger han.

Uri Geller minns Elizabeth Taylor som en lojal vän.

– När hon var någons vän så var hon det helhjärtat. Fullt ut. Tänk bara på hur hon försvarade Michael Jackson. Hon inte bara hjälpte honom privat, hon stod upp för honom offentligt också.

"Jag klarar det själv!"

Uri Geller har själv påverkats av Taylor. När han en gång skulle göra en smyckeskollektion inspirerades han av hennes film "Kleopatra" och ett möte de båda hade med konstnären Salvador Dalí.

– Elizabeth sporrade mig att göra smycken med egyptisk design.

Ett av de starkaste minnen som Uri Geller har av Elizabeth Taylor är ett minne som symboliserar den styrka han menar att hon hade.

– Hon satt i rullstol då och hennes livvakt skulle skjuta henne uppför en ramp. Då vände hon sig mot livvakten och sa "Jag klarar det själv". Sedan kämpade hon sig uppför rampen, trots att hon då var till åren. Det visar på hennes styrka, säger Geller.