Han jagas för mord

Patrick Lindblad, 39, är efterlyst för knivattacken på Broder Tuck

efterlyst Patrick Lindblad är sedan tidigare känd av polisen. Nu jagas han för knivmordet på krogen Broder Tuck på Södermalm i Stockholm den 9 mars i år.
NYHETER

För 15 år sedan styckade Patrick Lindblad, 39, en död kvinna.

Nu är han efterlyst misstänkt för Broder Tuck-mordet, på flykt med sin flickvän.

– Vi vet att han befann sig på mordplatsen, och nu är han försvunnen, säger en källa.

Vid halv tolv på kvällen den 9 mars i år bröt ett bråk ut på krogen Broder Tuck på Södermalm i Stockholm. De två män som slogs motades mot entrédörren, där den ene av dem drog kniv.

Offret, en man i 40-årsåldern, fick flera hugg i ryggen. Han fördes till Karolinska sjukhuset, men hans liv gick inte gick att rädda.

Gärningsmannen försvann springande från krogen, i sällskap med en yngre kvinna.

Kunde inte hitta honom

Redan morgonen därpå uppgav polisen att en känd kriminell man identifierats som misstänkt, men de kunde inte hitta honom.

I mitten på förra veckan anmälde en 30-årig kvinnas föräldrar att deras dotter var försvunnen - det visade sig vara samma kvinna som setts med den misstänkte mördaren. De två tros nu vara på flykt tillsammans.

Kvinnans mamma säger till Aftonbladet:

– Jag vet ingenting och får ingen information av polisen. De säger ingenting.

Enligt flera olika källor är det kvinnans 39-årige pojkvän, Patrick Lindblad, som misstänks för knivdådet på Brother Tuck. Kvinnan misstänks för skyddande av brottsling.

Dömd för rån

Patrick Lindblad är sedan tidigare välkänd av polisen. Han är bland annat dömd för rån, misshandel och narkotikabrott, och förekom i det uppmärksammade styckmordsfallet där Marita Pentinmäki sköts till döds i mitten på 90-talet. Hennes man, den så kallade ”Greven”, Maximilian von Kartaschev, åtalades för mord men friades sedan han förklarat att hustrun skjutit sig själv hemma i bostaden och att han själv fått panik efteråt av rädsla för att bli misstänkt för mord.

Patrick Lindblad, då 24 år, dömdes för att ha hjälpt till med den makabra styckningen. Utredarna hittade 97 delar av kroppen som spritts ut över ett stort område i Sigtuna-trakten.

FAKTA

Vet du något om var Patrick Lindblad befinner sig?

Kontakta polisen på 114 14.