Seglartränaren Don Nordqvist har avlidit i tragisk olycka

Har coachat under tre OS

NYHETER

Don Nordqvist, tränare på Motala seglargymnasium, som även coachat under tre OS, har avlidit i en drunkningsolycka i Spanien.

Båten kapsejsade och Don och en kvinnlig kollega hamnade i vattnet.

Hans liv gick inte att rädda.

Olyckan inträffade i går i Denia på Alicantekusten. En grupp från Motala seglargymnasium bestående av 21 elever och två tränare var där på ett träningsläger.

I går blåste det så pass hårt, och gick höga vågar, så Don och en kvinnliga arbetskollega åkte ut på rekognosceringstur för att kontrollera seglingsförhållandena.

Nedkyld och chockad

En större våg fick båten att kapsejsa och båda tränarna hamnade i det kalla vattnet. Dons kvinnliga kollega lyckades ta sig till land medan sjöräddningen bärgade Don via helikopter.

Trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda. Den kvinnliga kollegan blev nedkyld och mycket chockad.

Ingen av eleverna skadades.

Tränat i 20 år

SOS International är på väg med en krishanteringsgrupp för att hjälpa eleverna och flera föräldrar befinner sig på plats.

Don Nordqvist blev 52 år gammal. På Svenska Seglarförbundets hemsida står:

Don ”Donning” Nordqvist var en av landets mest kända och meriterade seglingstränare. Efter en egen elitkarriär startade han Riksidrottsseglargymnasiet i Motala 1993. Don har under mer än 20 år tränat landets elitseglare i olika OS-klasser och bland annat coachat under tre OS.

ARTIKELN HANDLAR OM