Fälls på nytt för milkshakemord

Nancy Kissel förgiftade sin man med milkshake – och mördade honom

Mördade med milkshake Nancy Kissel vid den första rättegången 2005 där hon fälldes för mordet på sin make. Hon friades senare, men har nu fällts ännu en gång för samma mord.
NYHETER

Trebarnsmamman fälldes för att ha förgiftat sin stenrike make med en milkshake och sedan mördat honom.

Sen friades hon.

Nu har Nancy Kissel fällts en gång till för samma mord.

Foto: AFP
Fälld – igen Nu har Nancy Kissel fällts för mordet ännu en gång.

Med sin mix av sex, våld, pengar och död har ”milkshakemordet” blivit en av de största mordhistorierna någonsin i Hongkong.

Historien om Nancy Kissel har inspirerat böcker och filmer. Nu kommer sista kapitlet.

Gift i makens milkshake

2005 fälldes amerikanskan Nancy Kissel för att ha mördat sin make Robert Kissel, en rik finansman. Enligt åtalet lade hon sömnmedel i en jordgubbsmilkshake som hon gav sin make. Sen slog hon ihjäl honom med en blystaty och rullade in honom i en matta.

Vid sidan av äktenskapet hade Nancy Kissel ett förhållande med en elektriker som utfört arbeten i familjens hem och enligt åklagarna var det förhållandet med elektrikern som drev Nancy att döda maken. Robert Kissel hade en livförsäkring på runt 120 miljoner kronor som skulle tillfalla hustrun om han dog skriver BBC.

Maken – en tyrann

Trebarnsmamman Nancy Kissel medger att hon dödat maken, men har hela tiden nekat till mord. Enligt hustrun var den framgångsrike finansmannen Robert Kissel en tyrann med spritproblem som misshandlade Nancy fysiskt och psykiskt och tvingade till sig våldsamt sex. Nancy har hela tiden hävdat att hon dödade sin make i självförsvar.

Men rätten gick på åklagarens linje. Nancy Kissel dömdes till livstids fängelse.

Domen revs upp

I februari förra året rev Hongkongs högsta domstol upp domen och bestämde att rättegången skulle tas om. Orsaken var att flera juridiska fel hade begåtts första gången.

Efter en andra mordrättegång har nu enligt AFP en enig jury i Hongkong återigen dömt Nancy Kissel till livstids fängelse för mordet. Milkshakemordet ser ut att vara en avslutad historia.