Stridspilot åtalad för upprepad misshandel av sin familj

Åtalas för upprepad misshandel, kränkningar och hot mot sina barn

NYHETER

Stridspiloten misstänks ha misshandlat sina tre barn upprepat och under lång tid.

Nu har han åtalats för grov fridskränkning.

– Det värsta är inte när han slår mig, det värsta är att jag inte kan skydda mina syskon, säger det äldsta barnet i förhör.

Stridspiloten, som är i 35-årsåldern, anmäldes i september i fjol för misshandel av sina tre barn, mellan 6-10 år, samt av sin fru.

Utredningen angående misshandeln av hustrun lades ner men vad gäller barnen anser åklagaren att den tekniska bevisningen är tydlig och att barnens berättelser är samstämmiga.

"Kunde inte skydda syskonen"

De berättar i förhör hur de från år 2007 och framåt regelbundet släpats och blivit slagna av pappan. De har vittnat om slag i ansiktet och mot benen. De uppger att pappan skakat häftigt i deras axlar så att de blivit yra i huvudet och fått ont.

– Det värsta är inte när han slår mig, det värsta är att jag inte kan skydda mina syskon, säger det äldsta barnet i förhör.

Enligt förundersökningen är barnens vittnesmål samstämmiga. Det finns även teknisk bevisning i form av foton och filmsekvenser.

Mannen nekar till brott

Ytterligare tio vittnen har hörts i fallet. Barnen och deras mamma placerades av hemkommunen på ett skyddat boende i väntan på att förundersökningen skulle bli klar.

Rättegången inleds i maj.

Mannen själv nekar till brott och har drivit en aktiv kampanj på Facebook där han menar att barnen varit kidnappade av mamman sedan augusti 2010. Han har även kontaktat alla kommuner i Sverige och bett dem vara uppmärksamma på om hans barn skrivs in i någon av deras skolor.

ARTIKELN HANDLAR OM