Clooney kallas som vittne i sex-rättegång mot Berlusconi

Skådespelaren kallas för att försvara Berlusconi mot anklagelserna om att ha betalt för sex med den minderåriga "Ruby".

NYHETER

George Clooney kallas som vittne i sexrättegången mot Silvio Berlusconi.

Den italienska premiärministern anklagas för att ha betalat för sex med den då minderåriga Karima el-Mahroug - även kallad "Ruby".

Hollywoodstjärnan George Clooney uppges tillsammans med sin italienska flickvän Elisabetta Canalis ha deltagit i en fest som anordnades av den italienska premiärministern. En fest där även "Ruby" deltog.

Glamourmodeller och prostituerade

Clooney har ett hus vid Como-sjön i Nord-Italien, inte långt från Berlusconis privata villa i Arcore.

Han kallas av försvarssidan tillsammans med bland annat den italienska utrikesministern samt en uppsjö av glamour-modeller och italienska kändisar men även fotbollsspelaren och Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo, uppger fler medier.

Clooney ska dock i ett uttalande till Sky News ha sagt att han finner det "märkligt" att han kallats.

– Jag har bara träffat Berlusconi en gång och det var i samband med att försök att få hjälpinsatser in i Darfur, säger Clooney enligt tv-kanalen.

Åklagaren å sin sida har kallat totalt 136 personer, bland annat den marockanska tonåringen i centrum för skandalen samt ytterligare 32 kvinnor som uppges ha arbetat som prostituerade på fester i Berlusconis villa.

Rättegången inleds nästa vecka

Båda sidor presenterade sina listor på vittnen vid rätten i Milano där rättegången inleds i nästa vecka. Domaren har nu att ta ställning till vilka vittnen som kommer godkännas.

Den 74-årige Silvio Berlusconi anklagas för att ha betalat den då 17-åriga "Ruby" för sex. Åtalet gäller även maktmissbruk då Silvio Berlusconi ska ha använt sitt inflytande för att få "Ruby" friad från anklagelser om stöld i ett helt separat fall, uppger BBC News.

Premiärministern förnekar allt brottsligt uppsåt och tillbakavisar alla uppgifter om att hans fester skulle ha erotiska inslag eller att "intima realtioner" skulle ha förekommit.