Fräck miljonkupp på flygplan

48-åring bröt sig in i lastutrymme via flygplanstoaletten och kom över totalt 1,5 miljoner kronor i kontanter

NYHETER

En 48-åring åtalas nu för en fräck stöldkupp ombord på ett flygplan i luften.

Mannen bröt sig in i lastutrymmet via flygplanstoaletten och stal pengar motsvarande 1,7 miljoner kronor i kontanter. Efter landning flydde han i en ambulans.

Händelsen utspelade sig ombord på ett flygplan tillhörande bolaget Air Antilles Express som var på väg från Guadalupe till Holländska St. Marteen. I passagerarplanets lastutrymme fraktades tre väskor med kontanter till ett sammanlagt värde på nästan 11 miljoner kronor.

Kontanter på toaletten

Efter landning upptäcktes att en av väskorna hade öppnats och kontanter motsvarande 1,5 miljoner kronor var försvunna, uppger nyhetsbyrån AP.

Efter att passagerarna lämnat planet upptäckte en städare utspridda kontanter på toaletten vilket fick misstankarna att riktas mot den nu åtalade 48-åringen. Denne ska ha spenderat större delen av flygningen inlåst på toaletten på grund av påstådd magsjuka.

Ombord på planet fanns även 48-åringens kvinnliga kumpan som flera gånger under flygningen ska ha gått för att "tittat till" mannen på toaletten.

Monterade ner paneler

Polisens utredare tror att mannen fick tillgång till pengarna genom att skruva ner paneler inne på toaletten och därifrån krypa in i lastutrymmet. Hela kuppen ska även ha skett samtidigt som väktaren som hade ansvar för pengarna satt en bit fram i kabinen.

Den 48-årige kuppmakaren ska efter landning ha bett en person i kabinpersonalen att ringa efter en ambulans och därefter försvann mannen spårlöst utan att ta vägen genom passkontrollen. Hans kvinnliga kumpan gick däremot den ordinarie vägen genom vänthallen och kunde gripas direkt.

48-åringen greps senare odramatiskt utanför ett hotell med hela bytet på sig. Han har utelämnats till den franska ön Guadalupe där han nu åtalas.

ARTIKELN HANDLAR OM