Rugbystjärna misstänks ha yxmördat tre som hämnd

Foto: EPA/KIM LUDBROOK
Den 34-åriga förre detta rugbystjärnan spelade tidigare med det Sydafrikanska laget Blue Bulls.
NYHETER

Efter att hans dotter hade blivit utsatt för en gruppvåldtäkt och smittad med hiv rann det över för den 34-åriga före detta rugbystjärnan.

Beväpnad med en yxa hämnades han genom att brutalt hugga ihjäl tre personer, och skada en fjärde.

En känd före detta rugbystjärna greps i går i Sydafrika, misstänkt för att brutalt ha mördat tre människor med en yxa, och skadat en fjärde. Den 34-åriga mannen spelade tidigare med det Sydafrikanska rugbylaget Blue Bulls.

34-åringen gav sig ut på den bestialiska mord-turnén som hämnd för att hans dotter blivit utsatt för en gruppvåldtäkt. Dottern smittades även med hiv vid våldtäkten.

Attackerade offer med yxa

Han ska ha förföljt sina offer under flera dagar, innan han slutligen gick till attack mot dem med en yxa.

Ett av offret halshöggs vid den brutala attacken. Huvudet hittades i en soptunna – över en kilometer från platsen där resten av kroppen hittades.

27-åriga Khangelani Mdluli som attackerades av mannen förra veckan klarade sig undan med lindriga skador. Han berättar för tidningen Cape Argus att han var ute och gick när en bil körde upp bredvid honom, och en man med en orange kasse i handen steg ur. Mannen anklagade Mdluli för att vara en våldtäktsman.

– Han sa: Du smittade min dotter med hiv, berättar Mdluli för tidningen.

Mdluli frågade vem mannens dotter var – men anfölls då med en yxa.

– När yxan kom mot mitt huvud duckade jag, och den skrapade mig på magen i stället, säger han.

– Jag började springa, men han följde efter. Till slut gav han upp och återvände till sin bil, säger Mdluli.

Polisen tipsades om mannen

När tre sönderhuggna kroppar hade hittats inom loppet av en vecka tillsatte polisen en utredning för att utreda de brutala morden. De fick snart  tips om den 34-åriga, kända, före detta rugbyspelaren.

– När de grep honom fann de en yxa, som vi tror är mordvappnet, blodfläckade kläder och en hyrbil som vi misstänker att han har använt under morden, säger Vincent Mdunge, en polistalesman till tidningen Sowetan news.

Polisen utreder nu om mannen var ensam vid attackerna.

I morgon åtalas 34-åringen för tre mord och ett mordförsök.