HAN LEVDE ETT LYXLIV

I går häktades 47-åringen för våldet i ”sextortyrkammaren”

1 av 4 | Foto: ANDERS ANDERSSON
47-åringen misstänks för att ha hållit en 30-årig kvinna fången i sin ”sextortyrkammare”.
NYHETER

Han hade lyxvilla, Ferrari och åkte på svindyra resor.

Men allt rämnade för 47-åringen.

I går häktades han misstänkt för att ha våldtagit och hållit en 30-årig kvinna fången i sin "sextortyrkammare”.

– Han var väldigt duktig en gång i tiden, sedan har det spårat ur, säger en bekant.

Hukande under en grön jacka tog 47-åringen i går emot häktningsbeslutet.

Polisen misstänker att han har hållit en 30-årig kvinna inspärrad i den fuktiga och mörka källaren i ett ödetorp norr om Halmstad i två dagar i juli 2005. Då han även ska ha utsatt henne för så grova övergrepp att tingsrätten valde att rubricera det som misstänkt grov våldtäkt.

Tidigare affärsman

47-åringens bakgrund vittnar om en person som hela livet dragits åt det extrema. På 90-talet var han en mycket framgångsrik affärsman och nöjesentreprenör på Västkusten. Han drev flera restauranger och uteställen. Och han visade gärna utåt att pengarna rullade in.

Ägde dyr bil

Han körde en Ferrari och bodde i en exklusiv lyxvilla som i dag är taxerad till nästan 4,2 miljoner kronor.

– Han var en duktig kille – en riktig businesskille. Han kunde få för sig att bara åka till USA en kväll – och så stack han, säger en bekant.

Men så hände något. Efter de framgångsrika affärsåren började han satsa på aktier. Han ville bli en så kallad daytrader.

– Han hade alltid med sig datorn för att ha koll på aktuella aktiekurser, berättade en nära affärspartner under förhandlingen.

Aktiehandeln övergick efter hand i spel på hästar. 47-åringen separerade från sin dåvarande sambo. Hela summan från försäljningen av den luxuösa villan brände han på spel.

Han försattes i konkurs och började dra gamla kollegor, släktingar och vänner inför rätta i syfte att stämma dem på pengar. Han flyttade runt på olika adresser och hamnade till sist som inneboende hos sin mamma.

Dömd för olaga hot

Omgivningen upplevde honom som allt mer obehaglig. Han hotade sina tidigare flickvänner och ska ha slagit en yxa genom motorhuven på sin före detta affärspartners bil och sedan placerat ett gravkors där.

2008 dömde tingsrätten honom till åtta månaders fängelse för bland annat olaga hot och försök till utpressning.

– Han har gjort flera vänner till mig väldigt illa. Ser man honom på stan så går man över till andra sidan gatan, säger en bekant.

47-åringen har erkänt att han har varit på plats i källaren i ödetorpet. Men förnekar att han ska ha gjort sig skyldig till något brottsligt.

ARTIKELN HANDLAR OM