”De stoppade in sina vapen i min kropp”

Eman al-Obeidy i exklusiv intervju

Foto: CNN
CNN intervjuade Eman al-Obeidy
NYHETER

CNN har fått göra en exklusiv intervju med Eman al-Obeidy, kvinnan som blev våldtagen och torterad av Gaddafis soldater.

– Allt de har sagt om mig är lögn, säger hon.

För ungefär två veckor sedan stormade Eman al-Obeidy, in på ett hotell i Tripoli för att världen skulle få höra historien om hur hon kidnappats av Gaddafis soldater, för att sedan utsättas för tortyr och våldtäkter.

Nu berättar hon för CNN:s Nic Robertson vad som hände henne.

Torterades av soldater

– Jag kidnappades av soldater i två bilar. De var fulla och körde mig till en av soldaternas hus. Där blev jag bunden, slagen, våldtagen och torterad, säger Eman al-Obeidy.

Hon berättar att hon fortfarande har blåmärken efter repen som hon under två dagar var bakgrunden med.

– Jag blev brutalt torterad. De stoppade till och med in sina vapen i min kropp. Efter två dagar hällde de också alkohol i mina ögon, säger hon.

Får inte lämna Tripoli

Eman al-Obeidy berättar att hon fortfarande är trött efter händelsen. Hon berättar att hon flera gånger hindrades att lämna staden, att hon varje gång hon försökte stoppades från att lämna Triopli.

– Nu vill jag försvara mig efter alla lögner de har sagt om mig på libysk tv. De har inte ens gett mig en möjlighet att försvara mig, säger Eman al-Obeidy.

Eman al-Obeidy berättar också att de män som kidnappade, torterade och våldtog henne fortfarande är fria, och inte har straffats.

– Jag har mina rättigheter, och jag har bett Gaddafi att ge mig dem, säger hon.

Vill åka hem

Hon ber i intervjun också sin familj att fortsätta vara stark, och fortsätta kämpa för att hon ska få komma hem.

Hon tackar också de människor i världen som har följt hennes öde.