De är världens rikaste figurer - hela listan

Foto: FOX OCH DISNEY
NYHETER

Den som spar han har.

Det är Joakim von Anka ett bra exempel på.

Hans sparkapital i pengabingen har nu gjort att han toppar Forbes lista över världens rikaste fiktiva personer.

För en månad sedan presenterade den amerikanska tidskriften Forbes sin årliga lista med världens rikaste personer.

Guld ökar i värde

Nu är det dags igen. Men denna gång har Forbes valt att fokusera på uppdiktade figurer och presenterar listan "The Forbes fictional fifteen".

Överst på listan är någon som bokstavligen simmar i pengar. Med tanke på att värdet på guld har ökat värderar tidskriften Joakim von Ankas pengabinge till 44,1 biljoner dollar.

Gekko gör comeback

På årets lista finns flera nykomlingar som exempelvis draken Smaug, i boken "Bilbo - En hobbits äventyr", som vaktar över en stor skatt. Även karaktären Jo Bennett från den amerikanska versionen av tv-serien "The Office" är ny på listan.

Michael Douglas karaktär Gordon Gekko från "Wall Street" gör comeback på listan efter sina framgångar i fjolårets uppföljare.

FAKTA

Hela listan: De femton rikaste fiktiva figurerna

1. Joakim von Anka.

Ankeborgs rikaste anka har en egen pengabinge, ger aldrig bort pengar till välgörenhet och har fortfarande kvar sin allra första tiocentare.

2. Carlisle Cullen.

Odödlig läkare och investerare. Den 370 år gamla vampyren, tillika familjen Cullens överhuvud i "Twilight", investerade ett mindre kapital 1670. Nu ger avkastningen honom en andraplats på Forbes lista.

3. Artemis Fowl II.

Den intelligenta, unga och kriminella Artemis Fowl från fantasyböckerna med samma namn tog över sin familjs förmögenhet som 10-åring när hans pappa kidnappades.

4. Richie Rich.

Det enda barnet ur den fantastiskt rika familjen Riche, från tv-serien och magasinen med samma namn. Richie äger två exemplar av allt som går att köpa för pengar.

5. Jed Clampett.

Familjen Clampetts överhuvud i tv-serien "The Beverly Hillbillies". Hittade en stor oljerikedom som tog familjen Clampett hela vägen till Beverly Hills.

6. Tony Stark.

Det tekniska geniet i "Iron man" hade redan vid 19 års ålder lyckats ta examen två gånger. När föräldrarna dog i en bilolycka ärvde han sin pappas företag Stark Industries.

7. Smaug.

Draken Smaug från boken "Bilbo - En hobbits äventyr" vaktar över en stor skatt, som han mestadels använder som sovplats.

8. Bruce Wayne.

Miljardären Bruce Wayne beslutar sig för att bekämpa brottsligheten som Batman efter att hans föräldrar mördats. Lever i en stor och lyxig byggnad som även innehåller hans hemliga batcave.

9. Herr Monopol.

Äger alla fastigheter i spelet och kan komma ut ur fängelse med hjälp av sitt frikort. Satsar just nu extra mycket på hotellbyggen på exklusiva gator.

10. Arthur Bach.

Festglad playboy och mijlardärfrån filmen "Arthur" som har nypremiär i år. Har i uppdrag att gifta sig med en välbärgad arvtagerska för att få ta del av sitt eget arv.

11. Jo Bennett.

Köpte upp företaget Dunder Mifflin i den amerikanska versionen av tv-serien "The Office".

12. C. Montgomery Burns.

Miljardär, ägare av Springfields kärnkraftverk och Homer Simpsons chef.

13. Chuck Bass.

Miljardären från "Gossip Girl" som ärvde sin framgångsrike pappa vid dennes plötsliga bortgång. Bor i en takvåning på ett lyxhotell.

14. Gordon Gekko.

Legendarisk finansman från "Wall Street"-filmerna som i fjolårets uppföljare återigen visar hur man tjänar pengar.

15. Jeffrey Lebowski.

Multimiljonären från "The Big Lebowski" är den sista fiktiva personen att knipa en plats på listan.

Källa: Forbes.

ARTIKELN HANDLAR OM