Flera mc-olyckor i helgen

Två döda och en skadad i helgens olyckor

Foto: Mikael Hellsten
NYHETER

Mannen tappade kontrollen över sin motorcykel och körde rakt in i ett timmerupplag.

Han omkom i olyckan utanför Romme i Dalarna.

En mc-olycka med dödlig utgång inträffade strax efter klockan 13 i dag utanför Romme i Dalarna.

Enligt polisen har vittnen hört hur mc-föraren har saktat ned vid den svaga kurvan – sedan har han gett full gas igen och av någon anledning kört av vägen och rakt in i ett timmerupplag. Kollisionen blev så våldsam att föraren omkom.

Mannen är fortfarande inte identifierad.

Flera olyckor i helgen

I går skadades en kvinna när hon körde omkull med sin motorcykel utanför Stenungsund.

Och i fredags eftermiddag skadades en man allvarligt i en singelolycka utanför Borås. Mc-föraren avled senare av sina skador.

Inte kört på ett tag

Enligt Pär Gustafsson, informationsansvarig på Trafikverket väg är det extra viktigt att vara försiktig så här tidigt på året. Tjälen har gjort att det kan finnas sprickor i vägarna. Dessutom kan det ligga grus kvar på vissa vägar.

– Mc-förare bör vara extra försiktiga eftersom de inte har kört på ett tag. Dessutom är det viktigt att tänka på att det inte är samma förhållanden på vägarna nu som på sommaren, säger Pär Gustafsson, informationsansvarig på Trafikverket väg.

Trafikverket gör djupstudier av alla dödsolyckor för att ta reda på den bakomliggande orsaken och försöka ta lärdom av det.

Öva på kurvor

Sveriges motorcyklister har sammanfattat vad motorcyklister bör vara försiktiga med när våren kommer och de ger sig ut på vägarna.

Skyddskläder, hastighet, avstånd och bromsteknik är viktigt att tänka på. Forskning visar dessutom att nästan hälften av alla dödsolyckor sker i kurvor. Därför rekommenderar de mc-förare att gå en kurs där de lär sig köra säkert på kurviga vägar.