Tåg krockade med personbil

Två personer omkomna

Foto: GEFLE DAGBLAD/SCANPIX
NYHETER

En personbil och ett godståg har krockat mellan Ockelbo och Sandviken.

Både bilen och tåget började brinna vid kollisionen.

Två personer som färdades i bilen uppges ha omkommit.

Larmet kom in till polisen klockan 11.15. Både bil och tåg började brinna i samband med krocken och bilen släpades med cirka 800 meter framför tåget innan det stannade.

Avlidna inte identifierade

– De här godstågen är ju väldigt tunga. Det tar tid att få stopp på dem, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen i Gävleborgs län.

Han förklarar att man lyckats identifiera bilen - som är av minibuss-modell - och vem som står som ägare. Men eftersom bilen blev helt utbränd har man inte kunnat fastställa om det var ägarna som befann sig i bilen vid olyckstillfället.

– Vi arbetar stenhårt på det just nu och försöker få tag på personer med anknytning till ägarna. Men hittills har vi inte lyckats, säger Mikael Hedström.

– De kan ju ha lånat ut bilen. Det vet man ju inte.

Lokföraren chockad

Orsaken till olyckan är ännu oklar men järnvägsövergången på olycksplatsen var saknade bommar men hade ljud- och ljussignaler. Tåget tillhör Green Cargo. Tågföraren har inte hörts av polisen ännu.

– Hon är chockad och tas om hand av sin arbetsgivare. Jag har dock inga uppgifter om att hon skulle ha kommit till fysisk skada, säger Mikael Hedström.