Nedgrävd familj skakar Frankrike

Pappan Xavier Dupont de Ligonnes, mamman Agnes, barnen Arthur, Thomas, Anne och Benoit. Alla utom pappan har hittats döda.
NYHETER

"Be för oss!" vädjade Agnés Dupont de Ligonnès, 49, till en nunna.

Sedan hittades hon, de fyra barnen och familjens två hundar nedgrävda i trädgården.

Hennes man Xavier är nu eftersökt i hela Europa.

Foto: Scanpix
Polisen bevakar huset.

I tre veckor har familjen Dupont de Ligonnès varit spårlöst försvunna.

Men i torsdags förmiddag hittade polisen ett nedgrävt ben i trädgården till deras villa i Nantes. Sedan följde den ena makabra upptäckten efter den andra. Inom loppet av några timmar grävde polisen fram kvarlevorna av mamman Agnès, 49, sönerna Arthur, 21, Thomas, 18, och Benoît, 13, och dottern Anne, 16 år.

Hittade kulhål

Kulhål har upptäckts på kropparna, men den formella dödsorsaken kan inte avgöras förrän obduktionerna är klara senare i dag.

Pappan Xavier Dupont de Ligonnès, 50, saknas fortfarande. Liksom familjens Pontiac Jeep. Den såg grannarna Gaëlle och Fabrice för ett par veckor sen, efter den 4 april.

– Pappan gick fram och tillbaka med väskor och påsar mellan bilens bagagelucka och huset, säger grannarna till radiostationen RTL.

Barnens katolska privatskola fick ett brev där föräldrarna förklarade att pappan fått en brådskande anställning i Australien. Där fanns också en check som skulle täcka avgifter för resten av året.

”Be för oss!”

Mamman som var assistent i en skola sa upp sig i ett brev. Dagarna innan hon försvann ska hon ha sagt till en nunna: "Be för mig! Jag kommer att behöva det."

I hemmet var alla lådor tömda, liksom datorernas hårddiskar. Inga uttag eller överföringar har gjorts på familjens bankkonton.

Familjen Dupont de Ligonnès betraktades som en mönsterfamilj: adlig, djupt troende, burgen och generös. Dottern Anne tog på sin fritid hand om autistiska barn.

Men i ett brev till anhöriga berättade familjefadern, som äger en annonsbyrå, att han egentligen var hemlig agent. Xavier Dupont de Ligonnès var ett skyddat nyckelvittne åt den amerikanska narkotikaroteln, DEA efter att ha spionerat på diskotek, skrev han.

Magnus Falkhede