Körde rattfull – skyllde på löständerna

Var tvungen att ta bilen till KFC och testa sina nya löständer

NYHETER

En kvinna körde i fredags rattfull i södra Melbourne när hon stoppades av polisen.

Bortförklaringen: hon var tvungen att ta bilen till KFC för att testa sina nya löständer.

Enligt tidningen The Australian stoppades i fredags en 55-årig kvinna när hon körde rattfull förbi en polisstation i södra Melbourne.

Kvinnan förklarade att hon helt enkelt varit tvungen att ta bilen till närmaste KFC – för att testa sina nya löständer på några friterade kycklingbitar. Men eftersom det var hennes andra fyllekörning på tio år blev hon av med körkortet direkt.

De "bästa" bortförklaringarna

Mats Holm har samlat bortförklaringar till fyllekörningar i sin bok "Ursäkta! Dråpliga undanflykter från verkliga livet".

Här är de tre "bästa":

Jag hade just rökt en cigarett och fimpat denna. Jag tryckte upp fönsterhissen vid förarsätet, efter det sparkade jag av mig den högra sandalen. Jag skulle sparka av mig den vänstra också för den klibbade. Men det gick inte så jag böjde mig och upptäckte att slipsen fastnat i sidorutan. Jag tappade kontrollen över bilen och for över kanten ner i havet.
(Läkare, misstänkt för grovt rattfylleri, förnekar anklagelsen och ger en alternativ förklaring till olycksförloppet.)
Jag fick stopp på spolarvätskan en kilometer före kontrollen och hade gått ut och sugit på spolmunstycket för att få fart på det.
(40-årig man ertappad med för hög alkoholhalt i blodet vid poliskontroll.)
Jag har pratat med en släkting som varit polis i Östeuropa. Han säger att koncentrationen av russin och punschpraliner ibland kan ge höga alkoholhalter i blodet. Och just den natten när jag stoppades av polisen hade jag ätit en massa russin innan pralinerna.
(22-årig man ertappad med 0,98 promille i blodet, i en utförlig förklaring till polisen en vecka efter händelsen.)

"Det var Mållgan"

Ingen har väl heller glömt historien om 21-åringen som körde rattfull i Sunne – och hoppade ur bilen precis innan polisen stoppade honom bakom polisstationen.

När de anklagade honom för att ha kört berusad, sa han att det var Mållgan som körde.

21-åringen frikändes av tingsrätten – eftersom det inte gick att bevisa att han själv suttit bakom ratten.