Ex-älskarinna orolig efter massmord

Hon fick hotbrev från fyrbarnspappan som metodiskt mördade sin familj

NYHETER

Den franska pappa som kallsinnigt ska ha avrättat hela sin familj är fortfarande försvunnen.

Nu har hans ex-älskarinna trätt fram och berättat att hon fått ett hotbrev från honom.

”Vi hade en bra tid tillsammans, men du kommer att bli olycklig”, skrev han till henne efter massmordet.

50-årige Xavier Dupont de Ligonnès eftersöks internationellt sedan polisen funnit bevis för att han drogade och metodiskt sköt sin fru och deras fyra barn i tinningarna medan de sov, kring den 3 april.

När det makabra fallet blev känt hörde en jämnårig kvinna från Paris-trakten av sig till polisen och berättade att hon hade en kärleksrelation med mannen för två år sedan. Nu befarar hon att hennes liv kan vara i fara.

Lånade ut en halv miljon

Kvinnan ska ha lånat ut över en halv miljon kronor till Dupont de Ligonnès och sedan vidtagit rättsliga åtgärder för att få tillbaka pengarna. Den 9 april fick hon ett hotbrev från honom där han skrev: "Vi hade en bra tid tillsammans, men du kommer att bli olycklig."

Ex-älskarinnan har nu sökt skydd hos bekanta – efter att polisen har uppmanat henne att hålla sig borta från hemmet. 

Samtidigt misstänks mannen ligga bakom ytterligare ett försvinnande i småstaden Lourges, i Var-området nära Rivieran den 14 april. Han tog in på ett motell i närheten samma dag som en 50-årig fyrabarnsmamma plötsligt försvann från sitt hem.

Hennes ytterdörr var låst, bilen stod på parkeringen, mobiltelefonen och plånboken låg kvar i huset – men kvinnan var spårlöst borta.

FAKTA

Detta har hänt

Enligt grannarna i Nantes levde familjen Dupont de Ligonnès ett reserverat och tillbakadraget liv.

De var praktiserande katoliker och sägs ha varit generösa och ganska förmögna. Pappan har beskrivits som "artig och diskret".

Den 49-åriga mamman var känd i den lokala församlingen och ska dagarna innan familjen försvann ha sagt till en nunna: "Be för mig! Jag kommer att behöva det."

4 april var hela familjen borta.

Huset var tömt, räkningarna var betalda och pappa Xavier hade sagt till släktingar att de skulle emigrera utomlands eftersom han var hemlig DEA-agent.

9 april fick pappans älskarinna, som tidigare lånat ut pengar till honom, ett hotbrev: "Vi hade en bra tid tillsammans, men du kommer att bli olycklig."

14 april försvann en 50-årig fyrbarnsmamma från Lorgues, i södra Frankrike, samma dag som Xavier befann sig på orten.

Skärtorsdagen 21 april hittades mamma Agnes i en grav under familjens terrass tillsammans med sönerna Arthur, 21, Thomas, 18, Benoît, 13, och dottern Anne, 16 år.