"Det var inte jag"

De norska pojkarna nekar till hängningsförsöket på campingplatsen

NYHETER

Två norska pojkar misstänks ha hängt upp en 11-årig pojke i ett träd.

Men de nekar till strypdådet.

– Det var inte jag, säger 13-åringen enligt norska Dagbladet.

I går gick polisen i Värmland ut med att två unga norska pojkar, 13 och 14 år gamla, förhörts misstänkta för inblandning i hängningsförsöket på campingen Haganäset i Charlottenberg i Värmland.

Det var under kvällen till långfredagen attackerades den 11-årige norske pojken med en strypsnara när han gungade på campingens lekplats.

"Kände två armar"

Pojken har inte hunnit uppfatta mycket av överfallet men har berättat det han kunnat för sina föräldrar.

– Han säger att det var två stycken. Han kände två armar runt kroppen som lyfte honom, samtidigt som en annan person höll för hans ögon. De sa ingenting, säger pojkens pappa Mikael Bekengen till norska tidningen VG.

Gärningsmännen ska sedan ha dragit repet, som hängde i trädet, runt pojkens hals. De har även använt en pinne för att strama åt repet ytterligare.

I tio minuter tvingades han balansera på tåspetsarna för att inte kvävas till döds. Han räddades av en förbipasserande man som såg pojken hänga från trädet.

"Det var inte jag"

Enligt norska tidningen Dagbladet förnekar de båda pojkarna all inblandning i dådet.

13-åringens pappa säger till tidningen att sonen sagt:

– Det var inte jag.

13-åringens mamma säger att sonen mår dåligt över att bli anklagad.

– Han ställer sig helt oförstående till anklagelserna. Han tycker det är märkligt att ingen sett något av överfallet. Det var många barn på plats. Men min son har berättat att han själv befann sig vid båtplatsen en bra bit därifrån och därför inte såg något, säger mamman till Dagbladet.

Var inte där

14-åringen ska inte ens ha befunnit sig på campingplatsen vid tillfället enligt 13-åringens pappa.

De två misstänkta pojkarna är nu hemma i Norge igen. På grund av deras låga ålder pågår en så kallad LUL 31-utredning. Denna utredning syftar inte till någon lagföring utan utgör ett led i samhällsintresset att ta reda på vad som verkligen hänt.