Nicco misstogs för mördaren

Möhippan stoppades brutalt av beväpnade poliser

NYHETER

Det började som en vanlig möhippa, med maskerade "kidnappare" och en blivande brud med ögonbindel.

Men gänget drogs in i Göteborgspolisens mördarjakt.

– Plötsligt kom fyra civilpoliser med dragna vapen och skrek åt oss att lägga oss ner, säger Nicco till Aftonbladet.

Vid tio på lördagsförmiddagen ”kidnappade” Nicco och hans tre kompisar en blivande brud på Skanstorget i centrala Göteborg. De var maskerade; Nicco med palestinasjal och keps, de andra med nylonstrumpor. Bruden fick en ögonbindel och sattes i en bil.

– Efter tag märkte vi att en svart bil följde efter oss, vi tyckte att det var väldigt märkligt när föraren och passageraren plötsligt bytte plats mitt i en rondell, säger Nicco.

Bruden trodde det var ett skämt

Gänget hade ingen aning om att det en knapp timme tidigare inträffat ett mord precis där de passerat. Till slut var gänget framme.

– Då hoppade fyra civilpoliser ut ur bilen bakom med dragna vapen och skrek åt oss att lägga oss på marken. ”Ta det lugnt, det är en möhippa”, skrek jag. ”Tyst! Lägg dig ner”, skrek polisen.

– Det var jävligt läskigt och jag blev rädd. Samtidigt fick jag världens adrenalinkick, säger Nicco.

De tre ”kidnapparna” fick ligga på marken medan polisen siktade på dem med skarpladdade vapen. Den blivande bruden satt kvar i bilen – forfarande i tron att allt var på skämt.

– ”Får jag komma ut nu”, frågade hon och vi skrek ja. Då fick hon också lägga sig ner, säger Nicco.

Fick ligga i tio minuter

Två polisbussar kom till platsen. I minst tio minuter fick de ligga kvar. Under tiden sökte polisen igenom bilen och alla deras tillhörigheter. Då frågade polisen om Nicco hade en luvtröja i bilen. Vad han inte visste då var att vittnen en knapp timme tidigare hade sett mördaren fly från Erik Dahlbergsgatan i centrala Göteborg klädd i en sådan tröja.

I bilen hade Nicco en svart tröja med rosa paljetter på.

– Då fick jag ställa mig mot en vägg och de tog kort på mig och tröjan. Sen fick jag gå fram och tillbaka medan de granskade mig.

”Betedde sig mysko”

När polisen efter någon knapp timme hade övertygats om att allt var ett skämt släpptes alla fyra.

– Man kan väl säga att de har betett sig lite mysko med palestinasjal och nylonstrumpor över huvudena. Så småningom – efter en viss kontroll – har man fått klart för sig att det rör sig om en möhippa. Det var extremt dålig tajming, säger Ulf Edberg på Göteborgspolisen.