Sjöberg: "Vi pratar om över hundra drabbade"

Patrik Sjöberg saknar respons från förbunden

Foto: Lina Boström-Einarsson
Patrik Sjöberg saknar respons från förbunden.
NYHETER

Patrik Sjöberg saknar respons från samtliga som var med på Viljos tid.

Det uppger han i P4 Extra Söndag – fem dagar efter avslöjandet om sexövergreppen.

– Jag vill gärna ha någon här i min ålder, eller äldre, som tittar mig i ögonen och säger att de inte visste någonting, säger han.

Den omtalade boken.

I P4 Extra Söndag berättar Patrik Sjöberg hur han, efter avslöjandet om att han utsatts för sexövergrepp, bara har kontaktats av Örgryte.

– Men jag har ju tävlat för Svenska friidrottsförbundet, jag har inte hört ett ord från dem. Göteborgs friidrottsförbund, var är de någonstans? säger Sjöberg i programmet.

"Lågt räknat"

Han berättar för programledaren Erik Blix att han önskar en personlig kommentar från de som var med på Viljos tid. Patrik Sjöberg vill att de ska se honom i ögonen och berätta att de inte visste något om övergreppen.

– Vi pratar om över hundra drabbade. Det är inte bara vi tre som figurerar i tidningarna nu, utan det är hur många som helst. Det är det som är det hemska, säger han i P4 Extra Söndag.

Erik Blix: Du nämner över hundra drabbade, hur pass säker kan du vara på en sådan siffra?

– Ja, det är nog lågt räknat.

Blix: Men det är en spekulation från din sida kanske ändå.

– Nej, jag har varit i kontakt med väldigt många. Det kommer visa sig.

"Får stå för honom"

Lennart Carlberg, ordförande i Friidrottsförbundet, säger till P4 Extra Söndag att han tror att Patrik Sjöberg överdriver siffran om hur många som kan vara drabbade.

Kritiken gentemot förbundet får stå för Sjöberg, menar Lennart Carlberg.

– Vi har haft samtal med alla de som vi känner till är drabbade, och också i samarbete med krishjälp i Göteborg erbjudit hjälp till alla, säger han i programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM