Piraterna avvisade bud

– vill inte släppa danska gisslan

Den danska familjen tillfångatogs av pirater.
NYHETER

Den tillfångatagna danska familjen är fortfarande gisslan hos somaliska pirater.

Nyligen tackade piraterna nej till den lösensumma de blev erbjudna.

Den danska familjen Quist-Johansen tillfångatogs av somaliska pirater den 24 februari . Sedan dess har de varit piraternas gisslan.

Enligt danska Ekstrabladet blev piraterna för ungefär två veckor sedan erbjudna en lösensumma på 600 000 dollar för att släppa familjen. De tackade nej.

"Vårt tålamod varar inte för evigt"

– Det här var inte vad vi räknade med. Vi trodde att de skulle börja med miljoner. Självklart varar inte vårar tålamod för evigt, säger en av piraten Isse till Ekstrabladet.

Piraterna har tidigare sagt att de vill ha 7 miljoner dollar för att släppa familjen.

Den danska regeringen och utrikesdepartementet har tidigare sagt att de inte kommer att betala någon lösensumma. I stället är det Jan Quist-Johansens bror som har samlat ihop de pengar han nu valde att erbjuda piraterna som lösen för familjen.

Den danska familjen Quist-Johansen består av Jan Quist-Johansen, hans hustru Birgit Marie och deras tre barn: Naja, 13, Hjalte 15 och Rune 17. Två danska besättningsmän togs också som gisslan när båten bordades av pirater den 24 februari.

I början av mars genomförde beväpnade regeringsstyrkor från regionen Puntland i Somalia ett fritagningsförsök som misslyckades. Flera människor dödades under försöket, men den danska familjen klarade sig oskadd.

ARTIKELN HANDLAR OM