Här är 17 anledningar att gå till valurnan

NYHETER

Det finns all anledning att gå och rösta i Västra Götaland.

Här är några anledningar att gå till valurnan.

1 Du ligger inne på sjukan och vill beställa á la carte. Det tycker Kristdemokraterna att du är värd och vill inte se något stort centralkök i regionen.

2 Du gillar politik men tycker att politikerna har för höga löner. ”Sjukvårdspartiet” vill begränsa pensionsförmåner för förtroendevalda.

3 Du vill vara med och äga sjukhusen. Socialdemokraterna lovar att inte sälja några sjukhus, Vänsterpartiet vill inte ha några vinster i vården.

4 Du vill ta spårvagnen men är rullstolsburen. Miljöpartiet vill göra kollektivtrafiken mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

5 Du känner att tiden är mogen för HBTQ-certifierade vårdcentraler. Det är en del i Miljöpartiets krav på mer jämställd vård.

6 Du tycker att det vore ovärdigt den svenska demokratin om det kom in nazister i regionfullmäktige . ”Svenskarnas parti” ställer upp i valet.

7 Du gillar att åka till Ullevi men hatar att betala trängselavgifter. ”Vägval” är partiet som i princip bara sysslar med att stoppa lilla Göteborg från att följa i huvudstadens spår och införa vägtullar.

8 Du tycker att det känns tryggt med en välbetald skärgårdsdoktor. Alliansen vill att doktorn i Öckerö kommun, som innefattar en massa minde kobbar och skär, ska få högre tilldelning ur budgeten.

9 Du vill inte att alla ska få lika vård. Sverigedemokraterna är starkt emot att papperslösa flyktingar eller invandrare ska få del av den allmänna vården.

10 Du vill kunna hoppa av nattbussen mellan hållplatserna. Kristdemokraterna vill göra nattåkandet säkrare med mer flexibla stopp.

11 Du tycker att det är galet att behöva vänta längre än en timme på att få träffa doktorn på akuten. Snabbare service på akuten är ett vallöfte från Socialdemokraterna.

12 Du vill att ambulansen ska vara hos din sjuka mamma blixtsnabbt. Moderaterna vill införa en garanti om att ambulansen ska vara på plats inom en kvart hos dem som behöver.

13 Du vill att idrottande flickor ska få lika stor del av skattekakan som pojkar som sportar. Folkpartiet vill jämställa pojkars och flickors idrottande, bland annat genom att strypa föreningsbidraget till föreningar som diskriminerar.

14 Du vill ta dig fram med bilen utan köer. E20 som fyrfältsväg genom hela länet är en av Centerns främsta valfrågor.

15 Du sliter inom vården och vill ha mer ledig tid. Miljöpartiet vill införa 30- timmarsvecka för alla som jobbar inom regionstyrda verksamheter.

16 Du vill att trädgårdsterapi ska uppmuntras. Rehabilitering i det gröna är något som Centern ställer sig positivt till.

17 Du tycker: kött och potatis i all ära, men är det inte dags för en vegetarisk dag i veckan? Miljöpartiet vill att regionens restauranger håller en helgrön dag varje vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM