Brand i polishuset i Falkenberg

NYHETER

Rökutveckling har gjort att polishuset i Falkenberg har fått utrymmas.

Ännu har inte branden hittats.

Vid 19.30 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten om rökutveckling i polishuset i Falkenberg.

– Huset utrymdes då, och räddningstjänsten har varit på plats sedan dess, säger Lars Grimbäck, presstalesman för polisen i Halland.

Enligt Grimbäck finns det ingenting som tyder på att det handlar om en anlagd brand.

Vid 22-tiden hade brandmännen ännu inte hitta själva brandhärden som orsakat så mycket rök. Samtliga tre plan i polishuset var rökfyllda. Däremot har ingen sett någon öppna eldslågor, berättar Jonas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland, för TT.

– Vi kan inte säga att vi har någon kontroll än. Vi letar igenom hela byggnaden från ventilationsutrymmen till mindre utrymmen. Brandhärden kan vara allt från en elkabel, motor eller hiss som har bränt, säger Andersson.

Ett 15-tal brandmän är på plats.

Samtal till 114 14 leds om

Förutom närpolisen inhyser byggnaden också polisens kontaktcenter – de som tar emot anmälningar och tips som rings in på polisnumret 114 14.

– De samtalen har fått ledas om, så att de tas emot på någon av de andra sex kontaktcentren i Sverige, säger Lars Grimbäck.

Strax efter 22 på torsdagskvällen hade brandmännen hittat ursprunget till den kraftiga rökutvecklingen. Branden hade startat i en elcentral som sitter på polishusets yttervägg. Nu återstår bara att vädra ut all rök.

ARTIKELN HANDLAR OM