Död människa hittad vid Stadsgårdkajen

Foto: PO SÄNNÅS
NYHETER

Polisen har hittat en död människa i vattnet vid Stadsgårdkajen i Stockholm.

Troligen handlar det om en manskropp.

Det var privatpersoner som larmade polisen strax efter klockan 13 på fredagen. De hade sett något de trodde var en människokropp flyta i vattnet vid Stadsgårdskajen i centrala Stockholm.

– Vi skickade patruller till platsen och kunde konstatera att det rörde sig om en död människa, säger Ulf Lindgren vid polisen i Stockholm.

Polis och räddningstjänst har nu plockat upp den döda kroppen ur vattnet.

Kroppen är troligen en man

Kroppen bar spår av förruttning, och har förmodligen legat länge i vattnet. Enligt de första uppgifterna rör det sig troligen om en manskropp, men eftersom kroppen har legat länge i vattnet vågar polisen inte säga det säkert.

– Det handlade aldrig om några räddningsinsatser, utan kroppen såg ut att ha legat ett tag, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Kroppen har nu förts till Solna för att identifieras. Polisen går också igenom försvunna personer för att försöka matcha kroppen mot någon av dem.

– Vi har inga försvunna personer i år som det kan vara, utan det kan i så fall vara från förra året, säger Per Kalle Jonsson, chef på Sjöpolisen i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM