Drömmer mardrömmar – om dottern och pedofiler

Kate McCann skriver bok om dotterns försvinnande

1 av 3 | Foto: Foto: ap
Saknad Det har gått fyra år sedan Madelein McCann försvann från ett hotellrum i Portugal, bara nio dagar innan hon skulle fylla fyra år.
NYHETER

På torsdag skulle lilla Madeleine McCann ha fyllt åtta år.

Samma dag släpper hennes mamma en 384-sidor tjock bok om hennes försvinnande.

I den berättar mamman om sina återkommande mardrömmar om att dottern är fast hos en pedofil.

Det var den tredje maj 2007.

Familjen McCann var på semester i Portugal på den populära badorten Praia da Luz vid Algarvekusten och det var sista kvällen innan återresan till England.

Tittade till

Föräldrarna beställde bord på hotellområdets restaurang och lämnade sina tre sovande barn, Madeleine, då nästan 4, samt tvillingarna Amelie och Sean, 2 år, på rummet.

Enligt föräldrarna, Kate McCann, 43, och Gerry McCann, 42, turades de om att se till barnen, varje halvtimme eller oftare.

När föräldrarna hade ätit klart och gick tillbaka till sitt hotellrum gjorde de upptäckten;

Madeleine var borta.

Skulle fylla åtta

Försvinnandet av Madeleine McCann blev en världsnyhet och tips kom in från hela Europa, däribland Sverige, men flickan har aldrig återfunnits.

Nu, fyra år efter försvinnandet, har hennes mamma skrivit en bok om sin dotter, som släpps på det som skulle varit flickans åttaårsdag.

– Jag ser flickor nu som är åtta år och försöker föreställa mig Madeleine lika gammal, säger hon till The Sun under en intervju i samband med boksläppet.

Drömmer mardrömmar

Kate berättar om hur hon ofta får bilder i huvudet av vad som hänt dottern, både när hon sover och är vaken.

– Min värsta skräck är att Madeleine är tagen av en pedofil, säger hon till The Sun.

Hon berättar att hon och maken konstant plågas av dåligt samvete.

– Om ditt barn dör i en bilolycka, eller av cancer, kan föräldrar ändå få frid. Men Madeleine saknas fortfarande, säger hon till The Sun.

”Vill ge vår version”

De båda berättar också hur mycket försvinnandet tärt på deras äktenskap.

– Jag förstår varför det här krossar förhållanden. Det var flera tillfällen när jag trodde att Kate aldrig mer skulle gå tillbaka till att bli den kvinnan jag blev kär i, säger Gerry McCann.

Kate McCann säger att hon hoppas att boken ska ge familjens version av vad som hände, då många länge spekulerat om föräldrarnas roll i flickans försvinnande.

ARTIKELN HANDLAR OM