Helikopter jagar rånare i Tensta

Guldbutik rånad – igen

Foto: PO SÄNNÅS
NYHETER

Tre män rånade vid lunchtid på söndagen en guldbutik i centrala Tensta. De var beväpnade med en hammare och en pistol.

Polisen har satt in flera patruller och en helikopter i jakten på rånare, berättar ett ögonvittne.

Många kunder och gäster på en servering i köpcentret blev vittne till hur männen trängde sig in och under vapenhot rånade guldbutiken. En väktare larmade polisen klockan 13.07 men fortfarande vid 19-tiden hade ingen misstänkt gripits.

Två av gärningsmännen försvann efter rånet iväg på ett tvåhjuligt fordon, motorcykel eller moped, berättar Sven-Erik Olson, informatör hos Stockholmspolisen.

Hade mörka kepsar

Flera polispatruller är på plats i området runt köpcentret och även en helikopter har sökt efter rånarna. Männen ska ha burit mörka kepsar men det är oklart om de var maskerade på något annat sätt, säger Sven-Erik Olsson.

Glömde hammare i flykten

Rånarna glömde kvar hammaren i butiken när de flydde från platsen. Ett ögonvittne berättar för Aftonbladet att det också låg kvar en stor väska på butiksgolvet efter rånet. Enligt polisen är det oklart vad gärningsmännen fick med sig vid flykten.

Det är inte första gången som guldbutiken i Tensta är utsatt för rån. Vid ett tillfälle tog sig rånare enligt polisen in genom taket en morgon och väntade i lokalen till dess butiksägaren kom dit.

ARTIKELN HANDLAR OM