SD-politiker vill införa mansdag

”Män utsätts för kränkande
behandling av kvinnor”

NYHETER

SD-politikern Ove Raskopp vill införa en internationell mansdag i Falun.

I en motion i Faluns kommun motiverar han förslaget:

”Ingen kan väl förneka att hela vårt moderna samhälle är en produkt av mannens ypperliga förmåga till kreativt tänkande”, skriver Raskopp.

I över 100 år har internationella kvinnodagen uppmärksammats, och grundades vid en kvinnokonferens i Köpenhamn för att öka stöd till kvinnlig rösträtt.

Nu tycker SD-politikern Ove Raskopp att det är dags att uppmärksamma männen.

I en motion till Faluns kommunfullmäktige, där han är ledamot, uppmanar han kommunen att anordna en ”lokal internationell mansdag”. Anledning ska vara att män ständigt utsätts för nedlåtande och kränkande behandling som börjar redan i barndomen.

”Ingen idiotgrej”

”I skolan missgynnas pojkar av en undervisning lämpad för små söta flickor som kan sitta still och skriva handstil med mikroskopiskt små snirklade bokstäver eller påtvingas att tälja till smörknivar som sedan skall slipas med nollnollans sandpapper resten av terminen”, skriver Ove Raskopp.

– Det är ingen idiotgrej, man ska ha en dag där mannen som inte syns, lyfts fram. Det är min dröm, säger Ove Raskopp till Expo.

I motionen fastslår Raskopp också att en förtalskampanj drivs mot mot mannen av ”en alltför högröstad och osann mobb”.

”Ingen kan väl förneka att hela vårt moderna samhälle är en produkt av mannens ypperliga förmåga till kreativt tänkande och enorma potential med avseende på solidaritet och samarbetsvilja”.

– Mannen har tappat fotfästet. När jag växte upp fanns det riktiga förebilder, som Sixten Jernberg och andra, schyssta gubbar som man hade som idoler. De finns inte idag, säger Ove Raskopp.

Blåsväder

Motionen skrev Raskopp redan 30 mars och finns att ladda ner på Falu kommuns hemsida.

SD-politikern har tidigare varit i blåsväder när han vägrade stänga den friskola han drev, trots att skolverket då dragit in tillståndet. På sin hemsida går Raskopp numera hårt åt andra politikerkollegor och kallar en ledamot i Borlänge kommunfullmäktige för ”Borlänges alldeles egna satkärring”.

ARTIKELN HANDLAR OM