De filmade sina mordbränder

Pyromanenerna i Teckomatorp filmade sina dåd och lade upp dem på Youtube

Foto: YOUTUBE
NYHETER

Två unga män har anhållits för den senaste veckans mordbrandturné i Teckomatorp och Svalöv.

Båda männen har varit synliga på brandplatserna – och minst en av dem har filmat flera av bränderna och lagt ut dem på Youtube.

Foto: YOUTUBE

Sedan förra tisdagen har en rad mordbränder i skånska Teckomatorp och Svalöv satt skräck i invånarna. Polisen har uppmärksammat att en 22-årig man varit först på brottsplatserna flera gånger. De fick upp ögonen för honom efter att han filmat bränderna, lagt upp dem på internetsajten Youtube och sålt dem till en lokaltidning.

När 22-åringen dök upp vid en av tre anlagda bränder i barnvagnar i Svalöv i onsdags, togs han med till förhör av polisen. Han betraktades först som ett vittne, men anhölls senare som misstänkt.

Ytterligare en greps

Strax före midnatt på onsdagen greps ytterligare en man, en jämnårig vän till 22-åringen, som tidigare anhållits i sin frånvaro. Även han ska ha varit synlig vid några av bränderna.

De båda männen är var och en, eller tillsammans, misstänkta för samtliga bränder. Men ingen av dem har gjort medgivanden och Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne, betonar att brotten inte är uppklarade än.

– Vi anser att vi gjort ett stort genombrott i denna utredning. Men vi har inte löst brotten än. Vi vill också poängtera att all bevakning i området kommer att fortsätta, säger han till TT.

FAKTA

Intensiv mordbrandturné 3-11 maj

Den intensiva brandturnén genom Teckomatorp och Svalöv startade tisdag 3 maj och slutade vid lunchtid onsdag 11 maj.

Först brändes Teckomatorp SK:s klubbhus ner förra tisdagen, den 3 maj.

Kvällen därpå klockan 22.45 brinner tornet i brandstationen i Teckomatorp, där frivilliga brandvärnet håller till.

Torsdags upptäcks ett brinnande ljus instoppat under innetaket på en toalett vid Svalövs gymnasieskola.

Fredag upptäcker en villaägare att någon försökt tända eld på ett solskydd över verandan till huset. Branden har självslocknat. Villaägaren hittar en flaska märkt aceton bredvid brandhärden.

Natten till lördag tänder någon på en lastpall bakom ett garage. Husägaren upptäcker själv lågorna och släcker med vatten från en trädgårdsslang.

Natten till tisdag, den 10 maj, brinner utemöbler som står intill en träfasad i ett radhusområde.

På onsdagen brinner tre barnvagnar på olika adresser i Svalöv.

ARTIKELN HANDLAR OM