Ett ögonblick Göran Carstorp, 53...

...efter löpsedeln som
blivit internetsnackis

Dagens media på nätet i dag.
NYHETER

Löpsedeln som skulle visa Södermanlands Nyheters utökade satsning i Trosa kan missuppfattas – och har blivit en internetsuccé och uppmärksammats bland annat i Dagens Media.

Foto: Jenny Palmqvist/SN
Göran Carstorp är chefredaktör på Södermanlands Nyheter.

Chefredaktör Göran Carstorp, vad var det som hände egentligen?

– Det handlar om hemmablindhet. Vi kommer ut i fyra olika kommuner och för oss är Trosa bara en ort. Det kunde lika gärna stått Gnesta eller Nyköping

Gett många ett gott skratt i dag, och det är väl bra om vi kan locka till skratt också.

Det var inte någonstans ens lite meningen?

– Nej, det var helt oavsiktligt. Vi försökte inte vara roliga, även om jag helst skulle säga att vi försökte skoja. Men någonstans fastnar ju skrattet i halsen. Den andra grejen handlar ju om en våldtäkt. Det är därför såna här saker inte ska få hända.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Jag har varit hemma med min dotter i dag, så det enda jag sett är att det varit några twittrare som skojat om det. Och så har jag sett en del bland mina egna facebook-vänner. Sen är det du och Dagens media som ringt om det.

Har dagens SN sålt extra bra tror du?

– Nej, det tror jag inte. Den sitter bara uppe i Trosa. Det är ju sådant man tänker på i början när man kommer hit utifrån, men tänker man inte på det.

Skulle gissa att de flesta i Trosa är lika hemmablinda som vi. Jag kommer givetvis fråga när jag kommer till redaktionen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det kanske ska vara fred på jorden. Men lite bättre kondition skulle vara bra. Jag kom in från en löprunda och märker att jag har slarvat lite. Men det var jäkligt skönt.

FAKTA

Namn: Göran Carstorp.

Ålder: 53.

Familj: Fru, en dotter på sex år och två bonusdöttrar.

Yrke: Chefredaktör.

Bor: Nyköping.

ARTIKELN HANDLAR OM