Prinsen tog hemlig titt på paradvåning

Daniel på visning av våning för 18,5 milj

1 av 4 | Foto: Foto: JERKER IVARSSON
Exklusiv adress Den 185 kvadratmeter stora vindsvåningen totalrenoveras just nu. Köparen kommer bland annat att få njuta av fem stora rum, öppen spis och två terrasser.
NYHETER

Här är lägenheten de flesta bara kan drömma om.

185 kvadratmeter vindsvåning på Östermalm för 18,5 miljoner kronor.

Nyligen ordnades en exklusiv privatvisning för prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels hem på Haga slott motsvarar ungefär 13 medelstora villor. Nu har prinsen fått upp ögonen för en paradlya i Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet har han varit på två visningar av en lyxvåning i fastigheten Nybropalatset i Stockholm.

Första besöket var i januari i år och då kom Victoria och Daniel dit gemensamt. För två veckor sedan var det dags igen. Då kom prinsen dit i sällskap med sina säkerhetsvakter.

Extremt hemligt

Båda visningarna har varit extremt hemliga.

– Byggarbetarna som arbetat i huset har fått hålla sig i sina baracker när prinsen varit på besök, säger en källa till Aftonbladet.

Vindsvåningen genomgår nu en totalrenovering. Den omfattar 185 kvadratmeter på en av Stockholms och Sveriges mest exklusiva adresser. Köparen kan njuta av fem stora rum, öppen spis och två terrasser.

Vännerna ägare

Två av prins Daniels vänner från Master Training, Patrik Vrbanc och Lars Hellström, sitter i styrelsen för den nybildade bostadsrättsförening som köpte fastigheten av Frälsningsarmen förra sommaren.

Sedan dess har renoveringsarbetet pågått.

– Det är bara slutfinishen som återstår, säger en källa.

Aftonbladet kontaktade i går Patrik Vrbanc, men han är förtegen om lyxfastigheten.

– Jag vill inte prata om det här, säger han.

Hovet ”vet inte”

Hovet vill inte kommentera varför Daniel har visat intresse för lyxvåningen, men biträdande informationschefen Annika Sönnerberg säger att paret inte är på jakt efter ännu en bostad i Stockholm.

– Bostadsfrågan är löst för kronprinsessan och prinsen. De bor på Haga slott. Jag vet inte varför han har varit och tittat på

lägenheten, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM