Pagrotsky: Måste bli enklare att åka buss

Förstod inte själv hur han skulle göra med biljetten

Foto: URBAN ANDERSSON
NYHETER

GÖTEBORG. Mest sjukvård till den som har störst behov.
Det var budskapet från Socialdemokraternas huvudtalare Leif Pagrotsky när han valspurtade på Kungsportsplatsen i dag.
– Vi måste säkerställa att de gemensamt finansierade vårdresurserna används där behoven är störst, säger han.

Leif Pagrotsky valtalade utanför Socialdemokraternas valstuga i dag. Han riktade främst in sig på sjukvården men han talade också om kollektivtrafiken.

Bland annat gav han exempel från sin egen bussresa med Västtrafik häromdagen. Han förstod inte hur han skulle göra med biljetten och tvingades gå av bussen och fråga sig fram för att inte riskera att åka fast för fusk.

Förenkling

– En radikal förenkling med en enhetstaxa i kollektivtrafiken är ett viktigt krav här i Västra Götaland, sa han under talet.
Men totalt sett ansåg han att de två viktigaste frågorna i regionen var att alla som behöver ska kunna få vård, det är inte plånboken som ska styra, men också att fortsätta arbetet med att korta väntetiderna till regionens akutmottagningar.
– Det är tillfällen när man är svag, man är sårbar, man är orolig. Att då få träffa en läkare snabbt måste vara en prioritet. I dag kan man träffa en läkare inom en timma i 60 procent av fallen, det räcker inte. Jag tycker man ska fortsätta med ytterligare förbättringar.

Anställt tusen fler

Leif Pagrotsky poängterade också att det anställts 1000 fler läkare under de senaste åtta åren, en tid som S varit med och styrt regionen.
– Det finns ingen anledning att den ökningen inte ska fortsätta nu när vi har lättare att rekrytera nya läkare.
Men Leif Pagrotsky tog också tillfället i akt att plädera för satsningar på kulturen och vikten av att den som har rösträtt använder den i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM