Björklund peppade de redan frälsta

Foto: URBAN ANDERSSON
NYHETER

GÖTEBORG. Folkpartiets valspurt i Göteborg besöktes mest av partifunktioner.
Men ordförande Björklund är nöjd ändå.
– Den har typen av möte har som syfte att peppa valarbetarna, sa han.

Det är fullt drag på torgen i Göteborg, de politiska partierna trängs om utrymmet och uppmärksamheten från flanörer i solskenet. Och trots att bara ett knappt hundratal, de flesta i partijackor, kommit för att se Folkpartiets valspurt med Jan Björklund, så var det ändå en större skara än många andra lyckades skrapa som samlades utanför Stora Teatern klockan 12.

Ny vision

Jan Björklund framträdde tillsammans med regionrådet Jonas Andersson (FP) och kommunalrådet Helene Odenjung tillika kommunalråd i Göteborg.
– Vi vill ha en ny vision för hela regionen, sa Jonas Andersson.
Talen handlade om vikten av kunskap, kreativitet och forskning för regionens framtid.
– Göteborg är porten mot omvärlden. Det var här både industrialiseringen och demokratiseringen inleddes. Mycket av landets tillväxt genereras här, sa Jan Björklund.
Han lyfte fram sjunkande kunskapsnivåer i skolorna och den kraftiga ekonomiska utvecklingen i länder som Kina och Indien som de stora hoten mot regionen och såg lösningen i det framgångsrika samarbetet mellan lärosäten och näringsliv i Västa Götalandsregionen.

Västpaketet

Björklund talade även om Alliansregeringens satsning på regionen i form av det som kallas Västpaketet och inbegriper satsningar på bland annat järnväg och motorleder. Även om det direkt inte berör morgondagens val ville han också nämna att han tycker att det är "bedrövligt" att det inte finns en komplett motorväg mellan Stockholm och Göteborg.
Avslutningsvis pratade han om den socialliberala ideologin och att man av ideologiska skäl bör gå och rösta för ett maktskifte med ett starkt folkparti i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM