Arkelsten: S är inte seriösa

Foto: URBAN ANDERSSON
”INTE SERIÖST” Moderaternas Sofia Arkelsten sågade socialdemokraternas förslag om en ny sjukvårdspoitik. – Kommer med ofinansierade löften, säger hon.
NYHETER

GÖTEBORG. Bara dagar före omvalet i Västra Götaland presenterade Socialdemokraterna i fredags en delvis ny sjukvårdspolitik.

Under lördagens valspurt fick de ett par hårda mothugg av Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten.

– Det är inte ett seriöst sätt att föra politik, säger hon.

Sofia Arkelsten tog M-kvinnorna i regionen till hjälp när hon försökte ragga röster i Västra Götaland under lördagen. Partisekreteraren åkte runt på en buss med sina kvinnliga partikollegor och besökte bland annat valstugan på Kungsportsplatsen i Göteborg.

Helheten viktig

Hon menade att vården är en av de absolut viktigaste valfrågorna.

– Men även helheten är viktig, att det nu finns ett alliansalternativ i regionen som tar ansvar. På andra sidan finns ett oklart alternativ som kommer med ofinansierade löften, säger hon.

Under fredagen presenterade S-ledaren Håkan Juholt ett delvis ny sjukvårdpolitik i nio punkter under ett besök i Göteborg. Han menade att Västra Götaland är ett föredömde när det kommer till vårdfrågor.

Oseriöst

Enligt Sofia Arkelsten var utspelet oseriöst.

– När S lade budgeten för tio dagar sedan sade man ingenting om att man vill komma med en ny reform. Man hade alla chanser då. Sen kastar man ut det under en valkampanj. Jag kan inte se hur det är seriöst, sa hon.

ARTIKELN HANDLAR OM