Bombhot mot London

NYHETER

Londonpolisen har mottagit ett bombhot från irländska republikaner.

Detta dagen innan drottning Elizabeth gör det första statsbesöket på Irland på 100 år.

Säkerheten har nu höjts i hela London.

Bombhotet var enligt Sky News kodat på ett sätt som kopplar ihop det med irländsk republikansk terrorism och det gör att polisen tar extra allvarligt på det. De har nu höjt säkerheten i hela London.

– Hotet riktas mot centrala London men är inte specificerat vare sig när det gäller plats eller tid, säger Scotland Yard i ett uttalande.

Hotet togs emot på söndagskvällen, men offentliggjordes först vid lunchtid i dag. Poliser har uppmanats att vara extra uppmärksamma för att kunna säkra stadens säkerhet.

Drottningen till Irland

I morgon inleder drottning Elizabeth II sitt statsbesök på Irland. Det är det första statsbesöket som en brittisk regent gör sedan 1911.

Scotland Yard uppmanar nu alla Londonbor att vara uppmärksamma.

En övergiven väska som hittades vid 9.30 på måndagsförmiddagen ledde till att polisen spärrade av ett område vid Trafalgar Square och Buckingham Palace.

Väskan sprängdes av polisens bombgrupp, men visade sig vara ofarlig.

Scotland Yard genomsöker nu Londons kloaker tillsammans med polisen.

– Hotnivån för irländsk terrorism har inte ökat men fortsätter vara betydande, vilket innebär att det är stor risk för en attack. Hotnivån höjdes i september 2010 från låg till betydande. Detta är fortfarande lägre än hotnivån för internationell terrorism som fortfarande är allvarlig, säger Metropolitan police i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM