’Tjejerna är nakna’

Gangsterbossen Mille Markovic berättar om bilderna kungens vänner ville stoppa – med mutor

1 av 3 | Foto: FELIPE MORALES
FUNDERADE PÅ AFFÄR I samband med publiceringen av skandalboken hotade Mille Markovic att släppa festbilder på kungen. ”Han är där i sällskap där tjejerna är nakna. Och till exempel när en tjej levererar kokain till hans kompis och sådant”. När bilderna blev kända erbjöds han miljonbelopp för dem. ”Ett tag funderade jag på att göra affär för att få ett slut på allt”, säger han.
NYHETER

Den före detta porrklubbsägaren Mille Markovic erbjöds tiotals miljoner för bilderna på kungens festande.

Aftonbladet har, som enda tidning, tagit del av material som är mycket besvärande för statschefen.

– Han är där i sällskap där tjejerna är nakna, säger Mille Markovic själv.

Under 1990-talet drev den före detta proffsboxaren Markovic ”Club

Power” där kungen och hans vänner hade en stående bokning varje måndag. Han uppger själv att han försåg dem med kvinnor från en ökänd strippklubb.

Vad kungen och de andra festdeltagarna inte visste var att de dekadenta tillställningarna dokumenterades.

I samband med publiceringen av skandalboken ”Den ofrivillige monarken” hotade Mille Markovic att publicera festbilder på kungen och hans vänner tillsammans med kvinnor.

– Jag har livebevis, hela världen kommer få se, sa han till Aftonbladet då.

”Levererar kokain”

Han har själv beskrivit bilderna på kungen.

– Han är där i sällskap där tjejerna är nakna. Och till exempel när en tjej levererar kokain till hans kompis och sådant.

Aftonbladet har, som enda tidning, tagit del av materialet. Även om vi inte kan garantera äktheten ger det stöd för att Mille Markovic verkligen har bilder och filmer på kungen i de situationer han beskriver.

När bilderna blev kända försökte kungens vänner, med Anders Lettström

i spetsen, köpa dem tillsammans med en dementi, med hjälp av Milan Sevos livvakt Daniel Webb som mellanhand.

Markovic beskriver hur budgivningen började på 10 miljoner kronor och därefter dubblerades.

– Sedan ville jag ha 50 miljoner kronor, säger Markovic.

Förhandlingarna löpte fram och tillbaka.

– Jag ställde ett krav och så ställde de ett motkrav. De undrade hur de skulle veta att jag hade lämnat över allt och att det inte kom ut ändå. Då sa jag att vi sätter pengarna på ett klientkonto hos en advokat.

Trakasserats

Till sist gick förhandlingarna i stå. Men Marcovic säger att han ett tag hade tänkt acceptera erbjudandet.

– Ett tag funderade jag på att göra affär för att få ett slut på allt och få leva i lugn och ro. Det har varit jävligt påfrestande det här.

Mille Markovic menar att han och hans familj har utsatts för trakasserier från polisen efter att det blev känt att han hade känsligt material om kungen.

– Det har aldrig hänt att det har gjort på det här sättet tidigare. Det har varit rena provokationer. Varje gång de är på min familj eller vänner säger de: ”Hälsa Mille”.

”Rykten”

Enligt hovets presschef, Bertil Ternert, kommer kungen inte att göra några nya uttalanden med anledning av det material Aftonbladet har tagit del av.

– Det har ju varit rykten som funnits sedan den förra bokutgivningen (”Den motvillige monarken” som släpptes i november 2010) och det har kungen kommenterat redan och det står fast fortfarande.

För er är det bara rykten?

– Det har det ju varit under en längre tid, sedan förra året har man ju pratat om de här bilderna.

FAKTA

Steg för steg – stormen kring kungen

1 BOKEN. Den 4 november förra året släppte journalisterna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer skandalboken ”Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken”. I boken påstås bland annat att kungen haft en ettårig historia med Camilla Henemark, figurerat i svartklubbskretsar och haft sexmiddagar med unga kvinnor. En av källorna till boken är den ökände nattklubbsägaren Mille Markovic.

2 PRESSEN. Samma dag som boken släpps håller kungen en presskonferens i skogen i samband med sitt årliga deltagande i älgjakten. Ett 60-tal svenska och utländska journalister är på plats. Kungen förklarar att han inte hunnit läsa boken men väljer ändå att kommentera den med de klassiska orden: ”Vi vänder på ett blad, ungefär som ni gör i era tidningar, och ser framåt i stället.”

3 BILDERNA. I samband med att uppgifter ur boken kommer ut hotar Mille Markovic att publicera smygtagna bilder på kungen när han festar. Markovic säger till Aftonbladet att han har omfattande dokumentation, bland annat ”live-bevis”, som kan vara komprometterande för kungen.

4 KONTAKTEN. En dryg vecka efter att ”Den motvillige monarken” släpps tar kungens bästa vän Anders Lettström kontakt med den så kallade gangsterkungen Milan Sevos livvakt Daniel Webb. Detta eftersom

Lettström ville ha hjälp med att få tyst på Mille Markovic.

5 MILJONERNA. Ett möte äger rum mellan Lettström och Webb på Oscarsteatern i Stockholm. Lettström vill att Webb ska ta reda på vilket material Markovic har om kungen och hans vänner. Webb kontaktar därefter Markovic, som kräver tiotals miljoner för en dementi och för att ge i från sig bildmaterialet. Webb berättar om Markovics miljonkrav för Lettström under ett nytt möte.

6 AVHOPPET. Mångmiljonaffären mellan Mille Markovic och kungens vänner avbryts. Enligt Milan Sevo och Daniel Webb kan detta ha berott på att kungens vänner enbart ville rädda sitt eget skinn – och när de fick ta del av Markovics material visade det sig främst vara till nackdel för kungen själv.

7 LJUDBANDEN. I går släpptes ljudband från två av Webbs och Lettströms möten. Där hörs hur Lettström bland annat begär att Webb ska ta reda på vad Markovic är ute efter. I ett mejl till Sveriges radios Eko-redaktion förnekar Lettström att något möte har ägt rum mellan

honom och Webb.

ARTIKELN HANDLAR OM