Bisarrt drama när par togs gisslan

Man larmade: Ring polisen,
vi är tagna som gisslan!

NYHETER

Mannen klättrade upp på byggnadsställning och in genom ett fönster.

Med kniv tog han ett par som gisslan – och bad dem köra honom söderut.

Dramat slutade vid Statoil i Järna där en i gisslan lyckades larma personalen.

– Ring polisen, vi är tagna som gisslan, sa den kidnappade.

Gisslandramat tog sin början i Stockholms city på lördagsförmiddagen då en man beväpnad med kniv kidnappade ett par i en lägenhet. Gärningsmannen hade tagit sig in i parets lägenhet genom att klättra upp på en byggnadsställning och in genom ett fönster.

Körde förbi Södertälje

– Där har han hotat en man och en kvinna, och tvingat med sig de två personerna i deras bil, säger Lennart Löfgren, informatör vid Stockholmspolisen.

Kidnapparen beordrade paret att köra söderut och från Stockholm bar färden av förbi Södertälje innan dramat fick sin upplösning.

Bensinen tog nämligen slut, och man behövde tanka. Vid en Statoil-mack i Järna fick den kidnappade mannen sin chans.

– Mannen går in i macken och ska betala. Då säger han till personalen: ”Ring polisen. Det är en som tagit oss som gisslan i bilen", säger Lennart Löfgren.

Personalen larmade polisen som skickade två patruller till macken. Poliser med dragna vapen lyckades man tvinga ut gisslantagaren som fortfarande befann sig i bilen, tillsammans med kvinnan.

Paret oskadda

Paret som tagits som gisslan var chockade men oskadda när dramat avslutats.

– Min första uppfattning är att det är människor som inte har något med det här att göra. De har bara råkat illa ut. Det är en väldigt obehaglig grej, säger Lennart Löfgren.

Knivmannen greps och fördes till Södertälje polisstation, men lär föras till Stockholm när utredningen fortsätter.

– Vi får väl se vad det är för person, om det står riktigt till. Min uppfattning är ju att det här är en människa som inte har något med dem att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM