Glömdes i bilen – dog

Pappan skulle lämna lilla Elena på dagis

Elena, 22 månader gammal, satt fastspänd i sin pappas bil på den här parkeringsplatsen i Teramo i Italien. Efter fem timmar i solgasset upptäcktes hon men hennes liv gick inte att rädda.
NYHETER

MILANO. Pappa Lucio skulle lämna lilla Elena på dagis – men glömde henne i bilen.

I fem timmar satt flickan fastspänd i sätet i solen, och dog av värmeslag.

– Jag kommer aldrig att anklaga min man för det som hänt, säger Elenas mamma Chiara Sciarrini.

Hon blev bara 22 månader.

Elena Petrizzi från italienska Teramo dog sent i lördags kväll. Den lilla flickan hade då kämpat för sitt liv i tre dagar.

Hennes pappa Lucio Petrizzi skulle i onsdags ha lämnat Elena på förskolan som vanligt, men var stressad och glömde bort henne. Han glömde sitt barn i barnstolen i bilen och gick och jobbade.

Hon var hjärndöd

Bilen stod på en parkering i solen i fem timmar, och när Elena väl hittades var det för sent. Temperaturen inne i bilen hade stigit snabbt och den lilla flickan var inte kontaktbar.

Hon var hjärndöd, vi gjorde allt vi kunde, men hon var bortom räddning, säger doktor Storti vid barnavdelningen på regionsjukhuset i Ancona dit Elena fördes.

Lucio Petrizzi riskerar nu åtal för vållande till annans död. Han är förkrossad och har inte uttalat sig alls.

Hans hustru Chiara Sciarrini, gravid i åttonde månaden med Elenas syskon, försvarar honom dock.

Hon väljer att uttala sig med namn och bild för att visa att hon står vid sin makes sida – och för att kunna rädda andra barn från hennes dotters öde.

– Det som hände min man kunde ha hänt vem som helst, för vi stannar aldrig upp. Alla i dagens samhälle är så stressade, säger Elenas mamma i italiensk tv.

’Världens bästa pappa’

Hon vädjar om att familjen nu ska få vara ifred och lovar att hon kommer att stå vid sin mans sida.

– Han är världens bästa pappa, Elena avgudade honom och han henne, min man gjorde allt för henne. Jag kommer aldrig att anklaga honom för det som hänt, säger Chiara Sciarrini.

Donerade organen

Hon och maken bestämde sig för att, efter att respiratorn stängts av, låta donera Elenas organ. På så sätt räddades i går tre andra små barn.

En tvåårig pojke i Bergamo fick Elenas hjärta, en annan pojke hennes lever och lungorna gick till ett barn i Rom.

Pappan till Tommaso, pojken som fick levern, säger:

– Vi vill tacka Elenas föräldrar, de har återgett oss hoppet och livet. Som föräldrar och medmänniskor är vi nära dem i den enorma tragedi som drabbat dem.

ARTIKELN HANDLAR OM