Pojke våldtagen vid lekparken

Rektor varnar föräldrar för pedofilen

Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
MARDRÖM Mannen lockade med sig pojken till en skogsdunge bakom lekplatsen.
NYHETER

GÖTEBORG/STOCKHOLM Här våldtogs pojken – mitt på dagen i radhusidyllen.

Efter dådet gick gärningsmannen iskallt runt med sitt offer i området.

Nu söker polisen den man som i fredags blottade sig på en skola i närheten.

På en tallgren hänger en bit av polisens avspärrnings band kvar.

Sent i går kväll hade ingen misstänkt gripits för våldtäkten mot en pojke i tioårsåldern i stadsdelen Önnered i Västra Frölunda.

Våldtogs i dunge

I förrgår eftermiddag lockade mannen med sig pojken till en liten skogsdunge. I skydd bakom en transformatorstation våldtog han sedan sitt offer, enligt polisens misstankar.

Gärningsmannen har gått iskallt tillväga. Brottsplatsen ligger bara ett tiotal meter från en lekpark mitt i radhusområdet. Våldtäkten genomfördes någon gång mellan klockan 16 och 17 när flera människor rörde sig i området.

– Mannen och pojken har varit synliga tillsammans i området både före och efter våldtäkten. Flera personer har sett dem tillsammans, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid Göteborgspolisen.

Ovårdat utseende

Enligt polisens signalement är mannen i övre medelåldern. Han ser ”relativt ovårdad” ut och hade vid brottstillfället skägg och en blå jacka.

I fredags blottade sig en okänd man vid Önneredsskolan som ligger några hundra meter från brottsplatsen. Polisen misstänker att det kan vara samme gärningsman.

– Det är samma område och signalementsuppgifter tyder på det.

Oroliga föräldrar

I går hade polisen flera patruller på plats för att lugna de boende i området. En av dem är småbarnspappan Magnus Engström, 44.

– Våra barn får inte gå hem ensamma nu – det är inte tal om det, säger han.

Pojkens rektor säger till Aftonbladet:

– Vi har pratat med våra elever om att de ska vara försiktiga. Vi har också gått ut med ett informationsbrev till alla föräldrar, med syfte att detta inte får hända igen.

ARTIKELN HANDLAR OM