Här är deras nya drömhus

Sofia: Vi trivs mycket bra här

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
NYINFLYTTADE Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har hittat sin drömvilla – ett exklusivt hus på Djurgården i Stockholm. Paret har varit tillsammans i över ett år och ett gemensamt boende är ett naturligt steg. ”Vi trivs mycket bra här”, säger Sofia Hellqvist till Aftonbladet.
NYHETER

Här visar Aftonbladet prins Carl Philip och Sofia Hellqvists nya gemensamma hem.

Efter sitt första år tillsammans flyttar paret ihop på Djurgården i Stockholm.

– Vi trivs mycket bra här, tack, säger Sofia Hellqvist.

Den 13 januari 2010 skrev Aftonbladet för första gången om kärleken mellan prinsen och Sofia Hellqvist. Nyheten spred sig snabbt i andra tidningar, men paret ville själva inte kommentera sitt förhållande.

I somras bjöds Sofia Hellqvist för första gången in av kungaparet till en middag på Solliden. Några månader senare flyttade hon in i prinsens lägenhet vid slottet.

Flytten går till Djurgården

Nu väljer paret att lämna Stockholms innerstad. Nyligen flyttade de in i ett exklusivt hus på Djurgården i Stockholm.

Prinsen och Sofia har varit ett par i över ett år och gemensamt boende är ett naturligt steg.

– Vi trivs mycket bra här, tack, sa hon när Aftonbladet var på plats.

Sofia Hellqvist arbetar inom välgörenhetsorganisationen Project Playground som hon byggt upp tillsammans med kollegan Frida Vesterberg. De arbetar för att främja utsatta barns rätt till lek och aktivitet.

– Vad vi erbjuder är traditionell dans och sång, landhockey, fotboll och yoga. Samt kreativa klasser för att barnen ska lära sig att skapa saker själva, sa Sofia Hellqvist när Project Playground presenterades i september förra året.

Visade sin kärlek

Det var i samband med den presentationen som hon och Carl Philip för första gången valde att visa sin kärlek offentligt. De kom dit som ett par och slog sig senare under kvällen ner tillsammans på en av Berns balkonger.

Vid sidan av Project Playground har Sofia Hellqvist startat ett företag med det egna varumärket Drop of mindfulness som säljer specialdesignade yogakläder.

Prins Carl Philip håller just nu på att avsluta sina studier till lantmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet i skånska Alnarp.

FAKTA

Prinsen & Sofia från hand i hand till första kyssen

13 januari 2010

Aftonbladet avslöjar att prins Carl Philip har ett förhållande med Sofia Hellqvist.

Nyheten slår ner som en bomb.

4 april 2010

Aftonbladet får de första bilderna på paret tillsammans. Carl Philip och Sofia firar påsk ihop i prinsens stuga i Sunne, under stort hemlighetsmakeri. Men Aftonbladet är på plats och möter paret när det åker i prinsens bil och får en kort pratstund med Carl Philip.

10 april 2010

Länge fortsätter hemlighetsmakeriet och prinsen vill inte bekräfta relationen. På racingbanan i Karlskoga får Aftonbladet en exklusiv intervju med prinsen, men när Sofia kommer på tal skämtar Carl Philip bort ämnet och säger: ”Oj oj oj, nu hör jag inte vad du säger.”

25 juli 2010

Hovets informationschef bekräftar att Carl Philip och Sofia är ett par.

2 september 2010

Aftonbladet fångar parets första offentliga kyss på bild.

Sofia är på Berns i Stockholm för att presentera ett välgörenhetsprojekt. Efteråt sätter sig paret på en balkong – då kommer kyssen.

ARTIKELN HANDLAR OM