Kungen skämtade om de känsliga bilderna

Kungen bjöd på en skämtsam groda om skandalbilderna

NYHETER

Kungen var sluten som en mussla när media ställde frågor vid besöket i Nykvarn – men bjöd Silvia på ett skämt om skandalbilderna.

– Det ser ut som en mycket känd person, sade kungen när han tittade på Silvias målning av sig själv.

Kungen vägrade under dagens kommunbesök konsekvent att svara på frågor från medier. På frågan om han fortfarande är vän med Anders Lettström hajade han för en sekund till men svar uteblev, skriver TT.

Kungens kommentar till skandalen

Under besök på färgfabriken Alcro Becker målade kungen och drottningen varsitt självporträtt och kungen passade då på att skämta med anspelning på den senaste tidens turbulens kring honom och hans vänner.

– Det ser ut som en mycket känd person, sade kungen när han tittade på Silvias målning.

Det är inte första gången kungen skämtar om mediebevakningen. Förra gången blev Silvias sjukdom i kungens mun till ett skämt om att det var "läge för någon läkare att skära av hennes öron" – och klippet blev snabbt en youtube-succé.

Kungen skämtar igen

Nu är det TV4:s påstådda sexchockbilder som får kungen att öppna munnen och vitsa till det igen.

Kungen tycks verkligen ha lagt detaljerna på minnet från Tv4-inslaget där porrklubbsägaren Mille Markovic visar upp känsliga porrklubbsbilder. Tv4-reportern säger att "Här ser man att det är en känd person" och Markovic fyller i med "Mycket känd".

Tv4:s reporter bekräftar att kungen finns med på bilderna som kungavännen Anders Lettström ville köpa.

Den allmänna uppfattningen om kungen, i alla fall bland nyfikna i Nykvarn, tycks dock inte ha påverkats av skriverierna den senaste veckan.

– Nej, absolut inte. Man hör mer att han också har ett liv som vi, säger Maria Lindstedt till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM