SKÖTS IHJÄL – PÅ JOBBET

Trebarnspappa brutalt mördad i Örebro

Foto: ANDREAS BARDELL
KÄNDE OFFRET Polisen har gripit den misstänkte skytten som tidigare ska ha varit en kollega till den 45-årige trebarnspappan. I går undersökte polisens tekniker brottsplatsen.
NYHETER

ÖREBRO. Den 45-åriga trebarnspappan mördades på jobbet av en uppsagd kollega, misstänker polisen.

Han stod och arbetade på sin båt när han sköts med två skott.

– Det var en konflikt mellan de här två. Jag undrar om min son medverkat till att den här killen fick sluta, säger offrets pappa.

Den skjutne 45-åringen arbetade med vägunderhåll, ofta sena kvällar. Natten till i går var han på jobbet och fixade med sin båt.

Polisen misstänker att det var då den 48-åriga före detta kollegan dök upp. Han hade tidigare fått sparken och enligt polisuppgifter till Aftonbladet ledde detta till bråk med arbetsgivaren.

Visste om barnen

– Killen som gjorde det här kände min son. Han visste att han hade sambo och tre barn. Men han sköt honom två gånger – det var meningen att han skulle dö, säger pappan till offret.

45-åringen hittades livlös inne i lokalerna i går morse av en kollega.

Sorgen är stor bland kollegorna i industriområdet. Den mördade 45-årige mannen beskrivs som en omtänksam pappa och uppskattad kollega.

Konflikt låg bakom

45-åringen och 48-åringen ska ha haft en konflikt. Polisen utreder nu om bråket runt uppsägningen kan vara ett motiv.

– Jag undrar om min son medverkat till att den här killen fick sluta, säger pappan.

När mordet i går upptäcktes började polisen omedelbart kartlägga 45-åringens bekantskapskrets och kom då i kontakt med 48-åringen.

– Vi har hört människor som finns i kretsen runt offret och, visade det sig, en misstänkt person, säger polisens presstalesman Mats Nylén.

Den 48-åriga mannen anhölls i sin frånvaro 09.30. En halvtimme senare greps han och är nu på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Enligt åklagare Katarina Nyberg är han inte dömd för någon liknande brottslighet tidigare. Grannar uppfattar 48-åringen som en helt vanlig man.

ARTIKELN HANDLAR OM