Försvarsjätte offer för hackare

Utsatt för hackerattack Lockheed Martin tillverkar flygplan, fartyg och andra stora vapensystem åt det amerikanska försvaret.
NYHETER

Amerikanska Lockheed Martin, världens största leverantör av försvarsmateriel, har utsatts för en hackerattack. Företaget säger att inga uppgifter hade stulits från dess datasystem.

Lockheed Martin sade i ett skriftligt uttalande att företaget upptäckt och avvärjt en attack mot dess datasystem den 21 maj.

”Tack vare snabba och målmedvetna insatser för att skydda nätverket och öka IT-säkerheten är systemen tryggade, Inga uppgifter om kunder, program eller personal har stulits”, heter det i uttalandet.

Bekräftades i går

Uppgifter om dataintrånget kom redan i fredags, men först på lördagen bekräftades händelsen av Lockheed Martin och den amerikanska regeringen. Lockheed Martin tillverkar flygplan, fartyg och stora vapensystem till USA:s försvar.

USA:s säkerhetsdepartement sade att det erbjudit sig att hjälpa till att bedöma omfattningen av intrånget. Regeringen har också erbjudit sig att analysera data i syfte att ge företaget råd om hur riskerna ska kunna minimeras.

Påverkan ”minimal”

Lockheed Martins datanätverk innehåller känslig information om vapensystem under utveckling, liksom om teknik som används av det amerikanska försvaret i Irak och Afghanistan.

Även USA:s försvarsdepartement uttalade sig om cyberattacken mot Lockheed Martin. Dess påverkan på företaget "är minimal" och väntas inte göra någon skada, hette det i Pentagons skriftliga uttalande.

TT REUTERS

ARTIKELN HANDLAR OM